Uitslagen & Standen

Toernooi 2021

Helaas geen 32e editie in 2021. Net als in 2020 heeft er vanwege de coronavirus geen regulier Internationaal Marveldtoernooi plaatsgevonden.

Wij zijn in het najaar van 2020 wel gewoon begonnen met de organisatie van een regulier Marveldtoernooi in 2021, in de winter hadden we de teams die moeten vliegen afgezegd door alleen voor teams te gaan die met de bus komen, maar in februari 2021 hebben wij ook daar een streep door moeten zetten. We zijn vanaf dat moment gegaan voor een LITE versie van het toernooi. Terug naar de basis met in eerste instantie alleen 6 ploegen uit Nederland, aangevuld met een team uit België en Duitsland. Maar begin mei 2021 hebben wij moeten besluiten dit jaar GEEN Internationaal Marveldtoernooi Lite te houden. De op dat moment aangekondigde versoepelingen voor de buitensport waren niet genoeg of kwamen net te laat (o.a. het weer mogen reizen van teams en beperkt aantal toeschouwers) en ook de laatste strohalm, het overleg met de Stichting Open Nederland voor het eventueel houden van een Toegangstest Event, leidde niet tot een opening.

Uiteraard was dit een enorme teleurstelling, zeker gezien alle voorbereidingen die we reeds hadden getroffen. Wij hebben er alles aan gedaan om het een kans van slagen te geven. Het toernooiformat aangepast, de faciliteiten coronaproof gemaakt, het draaiboek herschreven, sponsoren vastgelegd, overleg gehad met sponsoren en vrijwilligers, meerdere gesprekken gevoerd met de KNVB, NOC/NSF, Gemeente Oost Gelre en Stichting Open Nederland. De beslissing hebben wij zolang mogelijk uitgesteld. De situatie omtrent Covid 19 was dusdanig dat een toezegging omtrent activiteiten begin juni 2021 niet mogelijk was. Helaas dus ook in 2021 geen TOP jeugdvoetbaltoernooi op sportpark Den Elshof.

Hoe zou de LITE versie er uit gaan zien?

datum : zaterdag 6 en zondag 7 juni 2021 (terug van 3 naar 2 dagen toernooi)
deelnemende teams : 8 i.p.v. 12 ploegen: Grol, Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Twente, Bayer
Leverkusen en RSC Anderlecht

Bijzonderheden:

  • We hebben voor de LITE versie onze financiële sponsoren benaderd met de vraag of zij het toernooi wilden ondersteunen, ook al is het niet het volledige sponsorbedrag. De reacties hierop waren enorm positief. Binnen een maand was de aangepaste begroting gedekt. Ook hoofdsponsor Marveld Recreatie stond er enorm positief in, evenals veel materiële sponsoren. Ook hier waren de reacties enorm positief en enthousiast. Er werd meegedacht en er werden suggesties gedaan.
  • De teams, de arbitrage, de vrijwilligers, de sponsoren en alle overige sympathisanten zijn (deels persoonlijk) door de bestuursleden continue op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en uiteindelijk ook geïnformeerd over de annulering van het toernooi. Dit is zeer positief ontvangen.
  • De ballonvaart met de winnaars 2019 wordt aangehouden tot april – mei 2022.
  • Grol / Commercieel Team en Internationaal Marveldtoernooi hebben bij al haar sponsoren een borrelpakket thuis bezorgd. Dit als dank voor de support het afgelopen seizoen, maar vooral ook om ze uit te nodigen voor de digitale sponsoravond op donderdag 3 juni jl.
  • Op donderdag 3 juni was er in ons eigen sportcafé een online sponsoravond met de titel GROL INSIDE, met mooie en interessante tafelgasten, w.o. Bert van Oostveen, Hans Martijn Ostendorp, Raymond van Meenen, Elco Rouwmaat, Luc Domhoff, Barry Janssen en Jos Heutinck. Deze avond bood dan ook voor ieder wat wils. De avond werd afgesloten met een humorvolle bijdrage van Sam de Vries. Presentator was Eddy van de Ley.
  • Deze avond werd georganiseerd door Grol c.q. het Commercieel Team in samenwerking met het Internationaal Marveldtoernooi. De uitzending was toegankelijk voor iedereen.
  • Nieuw bij deze LITE versie zou zijn dat we op het hoofdveld met de VAR zouden gaan werken. Dit was op verzoek van de KNVB (opleiding van jonge talentvolle scheidsrechters). Dennis Higler zou daar ook een bijdrage aan leveren.
  • Dit toernooi zou de laatste zijn voor Ellen Simmelink. Op eigen verzoek is ze gestopt. Zij was sinds 2004 bestuurslid en verantwoordelijk voor de PR, het programmaboek en tijdens het toernooi was zij omroepster. Wij hebben op gepaste wijze afscheid van haar genomen.

Marveldtoernooi LITE in de media

Vooruit kijken naar Marveldtoernooi 2022