Uitslagen & Standen

Over ons

Het Marveldtoernooi is een internationaal jeugdvoetbaltoernooi dat wordt georganiseerd door voetbalvereniging Grol. Jeugdteams (leeftijdscategorie Onder 15) van bekende profclubs uit Nederland en Europa, maar ook uit andere werelddelen, komen jaarlijks naar Groenlo om het tegen elkaar op te nemen. In 1990 vond de eerste editie plaats, destijds één dag en met alleen De Graafschap als betaald voetbalclub. Inmiddels is het uitgegroeid tot een vierdaags voetbalevenement waarbij de jeugdteams van topclubs zoals Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Bayern München, RSC Anderlecht en Paris Saint-Germain regelmatig te gast zijn. Ook voetbalteams uit Brazilië, Mexico, Verenigde Staten, Japan, Korea, Ghana en Zuid-Afrika komen graag naar Groenlo. Een jeugdselectie van de organiserende vereniging Grol doet jaarlijks mee en mag het dan opnemen tegen de voetbalsterren van de toekomst.

Wil je meer weten over de geschiedenis van het toernooi, zoals een overzicht van toernooiwinnaars, topscorers of uitslagen? Ga dan snel naar de rubriek “Historie”. Benieuwd welke spelers er allemaal aan het Marveldtoernooi hebben deelgenomen? Duik in de spelersdatabase!

Aftermovie Marveldtoernooi 2023

De organisatie

Het bestuur, bestaand uit 9 vrijwilligers van voetbalvereniging Grol, organiseert het toernooi samen met meer dan 300 vrijwilligers. Zoals Burgermeester Annette Bronsvoort in het 100-jarig jubileumboek van SV Grol al aangaf: “Volgens mij is heel Groenlo op de één of andere manier bij het toernooi betrokken”. Deze enorme vrijwilligersgroep is ook echt noodzakelijk om er elk jaar weer een heerlijk voetbalfeest van te maken. Jong en oud helpt bij de opbouw en aankleding van het sportcomplex, het serveren van de maaltijden, pers & pr activiteiten, zijn teambegeleider, ballenmeisje/-jongen, 4e official etc. etc.

Naast de vrijwilligersgroep kan het Marveldtoernooi ook niet zonder de grote groep trouwe sponsoren. Elk jaar stellen meer dan 130 sponsoren materieel beschikbaar of doen een financiële bijdrage. Zonder deze hulp kan het toernooi niet worden georganiseerd. Wil jij sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Marveldtoernooi, meer dan voetbal

Uiteraard is het genieten van al die mooie wedstrijden, maar het Marveldtoernooi is meer dan dat. Het is echt een uitje voor de hele familie. Op het “Kidsplein” is ieder jaar van alles te doen voor de jeugdige toeschouwers van het toernooi. Men kan zich het hele weekend vermaken op de aanwezige springkussens, panna-toernooien spelen op de voetbalveldjes en deelnemen aan enkele georganiseerde interactieve activiteiten.

Marveldtoernooi in Cijfers

Marveldtoernooi in cijfers