Uitslagen & Standen

Slavia Praag: coach Robert Barborik

12 juni 2022

“Voor mij is het belangrijkst dat er goed combinatievoetbal wordt gespeeld en dat je doelpunten maakt”

Robert Barborik is de coach van het team van Slavia Praag onder 15 jaar. “Ik weet niet hoe we zijn uitgenodigd, misschien zijn we aanbevolen,” zegt hij lachend. “De confrontatie met goede teams en dan wil ik zien hoe het ons afgaat. We zijn kampioen van Tsjechië en hebben nog een wedstrijd tegen de kampioen van het andere district, Banik Ostrava. Het niveau is hier zeer hoog en de spelers bewegen als volwassen voetbalprofs!

Voor mij is het belangrijkst dat er goed combinatievoetbal wordt gespeeld en dat je doelpunten maakt. Dat is de essentie van het voetbal. Daarbij komen ook de balbehandeling en de balbeheersing.” Vragend naar de ploeg wie op hem de meeste indruk maakt is hij stellig: “Dat is Barcelona: ze zijn sterk aan de bal en sterk in de combinatie. Verder zijn er niet zulke grote verschillen. Och ja en daar komt bij, af en toe heb je het nodige geluk en af en toe een beetje pech.”
Hij is erg te spreken over de fantastische organisatie en vindt de hele opzet zeer professioneel.
Ze komen vaker in het buitenland, dat is goed voor hun ontwikkeling als speler als team en als mens.

“De laatste keer was in februari 2020 toen we in Frankfurt te gast waren op een internationaal zaalvoetbaltoernooi op kunstgras. Als afsluiting wil ik graag iedereen veel gezondheid en liefde voor het voetbal toewensen!”