Borussia Mönchengladbach trots op deelname aan Marveldtoernooi

12 juni 2022

Er wordt gesproken met de in Roemenië geboren chef-trainer van de onder 15, Mihai Enache, hier op de foto met teambegeleidster Mohlin Walterbos.

“We zijn hier allemaal voor de eerste keer hier. We zijn uitgenodigd om hier deel te nemen als vervanger van Bayer Leverkusen. We hebben natuurlijk geen moment getwijfeld. Voor mij was het heel helder dat dit een mooie seizoen afsluiting is. Ik kende dit toernooi al vanwege een Nederlandse speler bij ons die via Ajax en Manchester United bij ons is gekomen, Dilan Hogerwerf. En natuurlijk kent iedereen de traditionele toernooien wel. Daar hoort dit ook bij.

We zijn kampioen geworden in de West-Duitse afdeling en hebben alles gewonnen, als laatste afgelopen woensdag nog de bekerfinale van MSV Duisburg.” De club heeft de aankondiging van dit toernooi pontificaal op haar website geplaatst“Dit is een kwalitatief toernooi van een zeer hoog niveau. We spelen een goed toernooi maar één slechte helft tegen Odense kostte ons de 2e plaats in de poule. Dit geeft gelijk het niveau van het toernooi aan!”
Op de vraag waarop gelet wordt, zegt hij: “Wat doet een speler met bal, zonder bal, we kijken naar het principe hoe hij de bal behandelt en we hebben een intensieve speelwijze ook zonder bal. Het voetballen van achteruit en het combinatiespelen vermogen. Op die leeftijd zijn ook een aantal dingen belangrijk: zijn ze creatief, zelfverzekerd en hoe is hun oplossingsvermogen.”

Hij vindt de wedstrijd tegen Barcelona tekenend voor het hoogtepunt van het toernooi tot nog toe: “We speelden tegen een pass-machine, 1 of 2 keer raken en tegen hun positiespel. Dan wordt het ons zeer moeilijk gemaakt daartegen iets in te brengen, maar uiteindelijk was het effectief wat wij deden, dus een gelijkspel.”