Uitslagen & Standen

Team Grol beleeft ongeslagen zondag

12 juni 2022

De spanning is groot, de euforie en ontlading nog vele malen groter als het eindsignaal klinkt en Grol de leeftijdsgenoten van AZ weet te verslaan (1-0) in de strijd om de 11e en 12e en hiermee de laatste positie ontloopt. Hiermee werd ruimschoots aan de doelstelling en hoopvolle verwachtingen voldaan, na eerder op de dag tegen FC Twente/Heracles al een zeer verdienstelijk gelijkspel over de streep te hebben getrokken in de kruisfinale. Helaas bleken de Tukkers net iets beter in het nemen van strafschoppen. Vrijdagmiddag, voorafgaand aan het toernooi, werd door spelers nog voorzichtig uitgesproken dat het toernooi geslaagd zou zijn als Grol niet op haar eigenlijk voorbestemde 12e plaats zou eindigen. Slechts enkele keren kon een plekje hoger bewerkstelligd worden. Een grootse prestatie dus.


Trainer/coach Lars de Vries is geroerd. “Dit is het mooiste wat er is. Het gehele toernooi biedt je goed weerstand en in de laatste wedstrijd word je ervoor beloond. Eerdere wedstrijden lukt het allemaal net niet, op Wolfsburg na. En dan nu met zijn allen, deze grote groep, een uitdaging op zich, waren we één team. Je scoort, je wint.”


Scoorde Tijmen Geurink de winnende goal voor Lars en de rest van de begeleiding geldt vooral de teamprestatie. “Zowel in het veld als langs het veld zaten alleen maar matchwinners. Dit is een absolute teamprestatie. Juist degenen langs de lijn, de jongens die maar één dag mogen voetballen, de andere dagen zijn ze alleen maar bezig geweest met de rest te helpen. Nu word je daar eindelijk voor beloond.”