Sponsoravond sprankelende start 32ste Marveldtoernooi

10 juni 2022

De zaal zit al snel bomvol, want iedereen wil er vroeg bij zijn. Snel een kopje koffie en dan een heerlijke koude ‘halve liter’, oftewel de in Groenlo geboren en getogen vertrouwde beugelfles. De sponsoravond van het 32ste Marveldtoernooi kan beginnen. Marco Frank, voorzitter van het toernooi, is blij na twee jaar iedereen weer van harte welkom te mogen heten. Na Marco is het woord aan de verenigingsvoorzitter. Hans Scheinck laat op geheel eigen wijze verschillende items de revue passeren van de commissie “Het Lange Lontje” tot aan de plaatselijke politiek toe waarin hij zelf ook een rol speelt en daarbij ook zichzelf op de hak neemt. Alles komt voorbij.


Spreekstalmeester van de avond, Eddy van der Ley, nodigt – met een grote knipoog – de zaal uit om met bier te gaan gooien en roept Mart Hoogkamer op in de leer te gaan bij Normaal-voorman Bennie Jolink. Maar gelukkig drinkt het publiek in de zaal de glimmende beugels zelf op. Van der Ley gaat daarna in gesprek met Jelle van Gorkum. De Jelle van Gorkum Foundation is namelijk goede doel van het toernooi. “El matador” oftewel de onverschrokkene, zoals Van Gorkum wordt genoemd, vertelt zijn relaas. En zijn adagium “De beste versie van jezelf worden” is er een om te onthouden en die voor alles en iedereen zou moeten gelden. Van Gorkum licht ook het doel van zijn Foundation: het oprichten van een centrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, nader toe.

Na de pauze is het podium voor cabaretier Helligen Hendrik. Vooral zijn versie in het hoog Hollands, met een rollende ‘Kinderen voor Kinderen rrrr’, van Oerend Hard slaat zeer aan. En dan is het aan scheidrechter Bas Nijhuis om de avond af te sluiten.

Marveld Tournament Bas Nijhuis

Dat doet hij op sprankelende wijze, met veel humor maar ook met een duidelijke boodschap. Nijhuis schetst verschillende situaties over het nemen van de juiste beslissing in een ‘split second’, de VAR en ook de onaangename berichten die hij als scheidsrechter op diverse manieren ontvangt. En hoe hij hier vervolgens mee omgaat. Bas Nijhuis is de eerste die voor een tweede keer zijn opwachting maakt op de sponsoravond van het Marveldtoernooi. Tussen alle grappen en filmpjes door is respect voor elkaar zijn boodschap. En zo hoort het ook te zijn. Een mooi uitdaging voor de ‘nieuwe’ commissie “Het Lange Lontje” en als opmaat naar het toernooi.