Raymond van Meenen, al 27 jaar kind aan huis!

12 juni 2022

In 1994 kwam hij er voor het eerst: Feyenoord C1 kwam hier op trainingskamp. Zij hadden het jaar ervoor het Marveld-toernooi gewonnen (toen nog 1 dag) en de eerste prijs was een weekendverblijf in huisjes van toen nog camping Marveld.
Nu zijn we 27 jaar verder en zie je de ontwikkeling van een eendaags toernooi op de kalender van de lokale VVV tot en met een driedaags topevenement op de kalender van vele topclubs ‘all over the world.’

“Ik ben hier in allerlei verschillende rollen geweest. Eerst als C1 elftal-leider en in 2001 ging ik voor de KNVB werken als scheidsrechter. Toen werd er gevraagd of ik op het toernooi wilde komen fluiten. En dat heb ik gedaan tot de begeleiding van de scheidsrechters aan toe, tot en met 2014. In 2015 ging ik terug naar Feyenoord, werd ik daar manager van de jeugdacademie. Zo kom ik nu vaak voor de representatie hier. Het Marveld-toernooi staat altijd geblokt in mijn agenda. Mijn gezin en mijn familie komen ook altijd naar Marveld en in juli boeken we altijd al het huisje voor het jaar erop!”

Bij de KNVB als scheidsrechter had hij een interessante portefeuille: “Ik werd aangesteld als projectleider van de Werkgroep Elektronische Hulpmiddelen met als opdracht de scheidsrechters te helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Eerst waren we bezig met de doellijn-technologie en later kwam het project of de video-scheidsrechter zou kunnen helpen. We hebben gewerkt aan de verschillende protocollen en dit altijd in overleg op nationaal en internationaal niveau met bonden en clubs. De VAR is nu het vangnet om de scheidsrechter te helpen en verkeerde beslissingen corrigeert, maar let wel, het blijft altijd interpreteren. Je wilt in feite heldere beslissingen, maar voetbal is en blijft een interpretatie-sport.”

Het gehele gezin ziet er ieder jaar weer naar uit. “Ik voel me hier als kind aan huis. Mijn gezin en veel familie komt ondertussen ook mee en mijn broer Stefan is hier nu ook voor het eerst. De sfeer is er ook naar. Iedereen voelt zich snel thuis, het heeft alles met sfeer, met de benaderbaarheid en met de toegankelijkheid van doen. Wat ik een sterk punt vind is de continuïteit van de toernooicommissie. Dat is een uitstekend element om de kwaliteit van dit toernooi te waarborgen. Verder zijn de vele sponsors en vrijwilligers van groot belang want zonder deze combinatie van alles lukt dit gewoon niet! Het format en de formule is ook gegroeid door de goede communicatie en feedback tussen organisatie en deelnemers en als het goed is op deze punten moet je blij zijn met wat je nu hebt.
En niet te vergeten de combinatie sportcomplex, organisatie en Marveld. Die drie-eenheid zie je nergens! Het is en blijft een bijzondere omgeving waarnaar we elk jaar met veel plezier terugkeren!”