Uitslagen & Standen

Rayan Taouil: Grols talent bij FC Twente/Heracles

12 juni 2022

Rayan Taouil is op de 32e editie van het Internationaal Marveldtoernooi met zijn 14 jaar één van de jongste spelers van FC Twente/Heracles. Rayan is een bekende van de Grol, zijn eerste stappen op het voetbalveld zette hij hier. Naast het voetballen vindt Rayan het leuk om te gamen en met vrienden af te spreken. Momenteel speelt hij al 4 jaar in de Academy van FC Twente/Heracles.


Rayan, je eerste keer Marveldtoernooi?
“Ja, klopt! Ik speel momenteel bij FC Twente/Heracles Onder 14 en mag dit jaar voor het eerst meedoen. Dat vind ik supergaaf. Vroeger ben ik vaak wezen kijken hier en ben ook vlaggendrager geweest. Het was altijd al een droom van mij om hier mee te doen, het leek me heel leuk om tegen buitenlandse topclubs te spelen. Dat ik dit nu met FC Twente/Heracles mag beleven vind ik echt heel leuk! ”
Hoe ben je bij FC Twente/Heracles terecht gekomen?

“Ik ben gescout bij Grol O10-1. Door de scouting van FC Twente ben ik blijkbaar opgevallen. Ik heb eerst een jaar meegetraind met de Academy, en trainde en speelde ik nog bij Grol. Dat jaar werden we kampioen met O11-1 en werd ik gevraagd om bij FC Twente/Heracles te komen voetballen. FC Twente is mijn droomclub in Nederland dus de keuze was niet zo moeilijk!”
En nu is je eerste droom uitgekomen: spelen op het Marveldtoernooi. Hoe vind je het?
“Ja, heel gaaf! Ik heb nu twee wedstrijden meegedaan, tegen FC Barcelona en Ajax. Tegen Barca verloren we helaas, maar van Ajax wonnen we dik! Ik vind het vooral leuk om hier te spelen, omdat al mijn vrienden en familie zijn komen kijken. En Grol is mijn cluppie, en Groenlo mijn stad!”
Je speelt nu met een oudere lichting mee…
“Ja ik speel zelf nog in Onder 14 en het team waar ik nu bij mee speel is Onder 15. Het is vooral al een hele mooie ervaring voor mij!”
Dat je veel talent hebt blijkt uit het feit dat je ook bij Nederland Onder 14 speelt!
“Ja klopt, ik ben daar voor uitgenodigd. Ik heb nu ongeveer vijf onderlinge wedstrijden gespeeld met Oranje onder 14. Interlands zijn er jammer genoeg nog niet. Ik geloof dat dat pas gebeurt als je bij Onder 17 speelt.”
Dat is natuurlijk erg tof om mee te maken! En wat is je uiteindelijke doel?
“Ik zou heel graag mijn debuut in de Eredivisie maken bij FC Twente, dat is mijn favoriete club in Nederland! Als dat lukt zou dat erg leuk zijn, maar zover is het nog lang niet.”
Maar als je toch ergens van droomt…?
“Dan wil ik heel graag bij Real Madrid voetballen, haha! Dat is de beste club van de wereld. En mijn favoriete speler voetbalt daar ook: Luka Modric.”