Uitslagen & Standen

Patrick Kluivert als vader op Marveldtoernooi

12 juni 2022

“Jammer genoeg kwamen we met Ajax O-15 30 jaar geleden nog niet naar Groenlo want ik ben hier zelf nooit actief geweest”
Patrick Kluivert is het gehele weekend in Groenlo om zijn zoon Shane aan het werk te zien. Shane speelt onder rugnummer 20 in de jeugd bij FC Barcelona en staat uiteraard in de punt van de aanval. Naast Shane heeft Kluivert nog twee oudere zoons die zijn voetbalgenen hebben geërfd; Justin speelt bij Nice in Frankrijk en Ruben schuurt tegen de eerste selectie van FC Utrecht aan.


Vader Patrick speelde zelf in de gouden jaren in het Ajax onder Louis van Gaal waarbij Kluivert in de Champions League finale in 1995 het beslissende doelpunt maakte. Hij was en is met een leeftijd van 18 jaar de jongste doelpuntenmaker in een CL finale ooit. Kluivert beleefde zijn hoogtijdagen in Amsterdam om na een tussenjaar bij AC Milan uiteindelijk 6 seizoenen in Barcelona te spelen.

Patrick, wat vind je van het niveau van dit toernooi?
“Het toernooi is qua organisatie natuurlijk echt top met de bungalows en de eetlocatie op loopafstand. Hoe mooi wil je het hebben? Ik wil nog wel een verbeterpunt noemen; een installatie om de kunstgrasvelden te besproeien is zeker geen overbodige luxe. Je maakt het veld en dus het spel sneller en attractiever. Jammer genoeg kwamen we met Ajax O-15 30 jaar geleden nog niet naar Groenlo want ik ben hier zelf nooit actief geweest. Mijn zoon Justin was hier wel met de jeugd van Ajax en was erg enthousiast.”


Heb je nog steeds contact met oud-ploeggenoten?
“Absoluut. Ik heb nog regelmatig contact met Ronaldinho met wie ik bij Barcelona speelde. Verder zie ik Frank en Ronald de Boer, Edwin van de Sar, Bogarde en Reiziger nog vaak. En dan natuurlijk niet te vergeten Louis van Gaal; wat een klasbak als trainer en als mens. Ga met deze man trouwens niet in discussie over het voetbalspel en alle tactieken. Je krijgt in ieder geval nooit gelijk. haha!”
Wat zijn je ambities voor de nabije toekomst?


“Op dit moment ben ik in between jobs, maar ik ben nu bezig met een hoofdtrainerschap bij een nieuwe club. Ik kan trouwens niet zeggen dat ik me verveel als je drie voetballende zoons hebt die in alle windstreken in Europa voetballen. Ik zit veel in de auto en in het vliegtuig; niet zo goed voor het milieu maar ik wil ze toch de aandacht geven die ze verdienen!”