Uitslagen & Standen

Voetbalvader Nordin Wooter

9 juni 2024

Nordin Wooter gespot op het Marveldtoernooi? Jazeker, dit keer niet als trainer van Ajax O-15 maar als vader van zijn zoon Rocke (nummer 19) die namens Ajax meedoet aan dit Marveldtoernooi. Hij was hier aanwezig in 2017 als trainer van de groep die toen tegen Barcelona de finale haalde. Nu komt hij vooral voor zijn zoon, maar hij ziet voldoende interessants om zich heen gebeuren: “Ik heb de scout van Manchester United gezien en gesproken en ook alle BVO’s van Nederland zijn hier aanwezig. Verder valt op dat er veel zaakwaarnemers zijn voor die jonge jongens. Voetbalinhoudelijk zie ik verschillende stijlen: de Braziliaanse straatvoetballers, het zorgvuldig opbouwende en combinerende Borussia Dortmund, de Chinese ploeg met haar goede spelher- en opvattingen.
Met het oog op de kruisfinales zie ik toch Barcelona als de grote favoriet. Ook kwam ik hier een tweetal spelersmakelaars tegen die ik nog van mijn eigen voetbalverleden ken: Youssouf Herschi en Ricardo Kishna, die laatste werkt voor het team van de helaas overleden Mino Riola.
Vanmorgen zag ik een Palmeiras met frisse beentjes. Die hebben ook een aparte spelstijl, ze starten ergens een aanval met veel ritme en het gebeurt vanuit een soort van ‘georganiseerde chaos’, dat is heel interessant!
Verder zijn er in de Nederlandse competitie twee talentvolle, erg jonge spitsen, die beiden dit seizoen al meer dan 30 keer gescoord hebben, zowel Musa van Feyenoord als Jeshurun van Ajax.
Zoals Barcelona speelt, zo zou ik graag ook in het Nederlandse voetbal zien: spelen naar het moment, ze spelen met beleid, domineren waar nodig, geconcentreerd en zoals die nummer 8 van Barça, Baba Kourouma, het spel van achteruit in alle rust overziet en kiest voor de juiste te openen kant: geweldig!
Ik zie uit naar de finale Palmeiras-Barcelona!”