Toernooi van groot belang voor ontwikkeling spelers

4 juni 2023

De laatste keer was in 2006 dat FC Schalke 04 meedeed aan het Marveldtoernooi. Ze hoorden verhalen over het toernooi, over de ontwikkeling ervan en zijn nu blij dat ze weer deel mogen nemen. “Ook het niveau van de wedstrijden, dat is fantastisch”, vertelt Bastian Naß. Naß is co-trainer van JO15. “Hoe goed alles hier georganiseerd is, men denkt hier werkelijk aan alles. Onze begeleiders waren ook ‘super net’. Alle mensen die hier werken, die zijn allemaal super. Dit vindt Bastian Naß ook gelijk mooiste van dit toernooi. “Maakt niet uit wie, iedereen is zeer behulpzaam!”

Dat FC Schalke hier in de regio erg populair is, konden ze wel merken. “Veel jonge jongens kwamen naar onze spelers en wilden met hen op de foto. Iedereen weet dat Schalke een grote vereniging is. Onze jongens zijn trots om daarbij te mogen spelen.”

Het Marveldtoernooi is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de spelers. “We hebben drie-vier jonge spelers bij ons. Hoge concurrentie van tegenstanders op het veld en ze moeten nog sneller tot een oplossing komen, ook fysiek moeten ze flink aan de bak. Dus heel goed voor de ontwikkeling.”