Uitslagen & Standen

Parkeerwachters Corsogroep Hooiland

11 juni 2022

‘’De organisatie laat ons heel vrij in denken en doen, en we zorgen ervoor dat het goed gaat’’
Bij het Marveldtoernooi komen veel bezoekers, die veelal per auto komen. Elk jaar staan er daarom vrijwilligers van het Bloemencorso uit Lichtenvoorde, die ervoor zorgen dat alle auto’s goed georganiseerd geparkeerd staan. Zo ook Leonie Holweg, van Corsogroep Hooiland.


Leonie en haar collega’s doen dit werk al jaren, en krijgen vanuit de organisatie de vrijheid om alles zelf zo goed mogelijk te laten organiseren. Ze zegt ‘’De organisatie laat ons heel vrij in denken en doen, en we zorgen ervoor dat het goed gaat.’’ Zo vindt ze ook dat het Marveldtoernooi zelf goed georganiseerd is en voelen de parkeerwachten zich hier erg welkom.
Bij het jarenlange harde werk bij de parkeerplaatsen horen ook een aantal hectische momenten. Zo ook het toernooi een paar jaar geleden, waar door hevige regenval het veld iets verderop van het sportpark niet beschikbaar was. ‘’Toen dat veld niet beschikbaar was, stonden alle auto’s langs de berm, soms gebeuren er rare dingen op de weg en ontstaan er discussies, dan moeten wij proberen het in de hand te houden,’’ zegt Leonie.


Door al die voorbijkomende auto’s is er nauwelijks tijd voor pauze. Leonie en haar collega’s zijn met hun vieren en bij erge drukte is het erg belangrijk om overzicht te houden. ‘’Zoals vanochtend valt het wel mee qua aantal auto’s en dan is er wel wat tijd om wat pauze te nemen,’’ zegt Leonie. Als anderen pauze hebben en Leonie alleen moet staan, is het wel lastig om het overzicht te houden, vindt ze.

Op de vraag wat het werk zo leuk maakt, is Leonie snel in antwoord. ‘’Het is niet geliefd werk, maar door de organisatie en de vrijheid in eigen organisatie wordt het meteen minder erg,’’ zegt Leonie. Uiteindelijk staat zij hier vrijwillig, want het geld wat Leonie krijgt, doneert zij aan Corsogroep Hooiland. Als laatste vraag eindigen we toch over voetbal, waar ze zelf weinig tot niets van mee krijgt. Leonie gaf vrijwel meteen antwoord op de vraag wie zij hoopt dat het toernooi wint. ‘’Ajax, ik ben altijd al supporter van Ajax geweest.’