Uitslagen & Standen

Marveldtoernooi onderzoekt LITE versie

12 februari 2021

In 2021 vindt er GEEN REGULIER Internationaal Marveldtoernooi plaats. De toernooi-organisatie heeft afgelopen maanden nauwlettend de ontwikkelingen omtrent Covid-19 gevolgd en is tot de conclusie gekomen dat een toernooi met veel publiek en vrijwilligers en 12 ploegen uit de gehele wereld niet haalbaar is. Dit jaar dus geen jeugdteams uit bijvoorbeeld Spanje, Brazilië, Engeland of de Verenigde Staten. Ook de traditionele sponsoravond in samenwerking met Grol, met 500 gasten in de sporthal, in de eerste week van juni is afgeblazen. Net als in 2020 ook dit jaar dus helaas geen groots jeugdvoetbalfestijn, zoals we dit gewend zijn in Groenlo.

Marveld Tournament - Maybe a vite version in 2021
De teams van Feyenoord en AZ in actie tijdens het Marveldtoernooi 2019.

WEL onderzoekt de toernooi-organisatie de komende maand de haalbaarheid van een LITE versie van het Marveldtoernooi. Dit zou een 2-daags toernooi moeten worden in het weekend van 5 en 6 juni 2021 met deelname van 8 in plaats van 12 teams. Hiervan komen er zes uit Nederland, één team uit Belgie en één team uit Duitsland. De top 4 van Nederland, Ajax, Feyenoord, PSV en AZ, zijn erg enthousiast over dit plan. Ook FC Twente ondersteunt dit plan en zal vertegenwoordigd zijn als de LITE versie van het toernooi doorgang vindt. De organisatie gaat er vanuit dat er geen publiek is toegestaan of een zeer kleine hoeveelheid, maar zou het desondanks prachtig vinden om als Marveldtoernooi een mooi platform te kunnen bieden voor de eerste topjeugdvoetbal activiteiten in Nederland. Ook voor het Grol-team zou dit alsnog een mooie afsluiting kunnen worden van een tot zover mager voetbalseizoen. Het publiek zou het toernooi-verloop op gepaste afstand kunnen volgen via de website en social media kanalen. Voor de sponsoren wordt gedacht aan een online event.

Of een en ander mogelijk is, moet komende maand blijken, als de plannen verder uitgewerkt worden. Onder andere wordt gekeken hoe de kosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden en wordt geprobeerd het budget hiervoor rond te krijgen. Daarnaast is men natuurlijk afhankelijk van de Covid-maatregelen die in juni gaan gelden, als ook wat de KNVB gaat beslissen over het starten van een competitie voor teams in de A-categorie, waaronder ook de O15 teams van de betaald voetbal clubs horen. We hopen midden maart een verdere update te kunnen geven over Marveldtoernooi LITE.