Uitslagen & Standen

El Presidente, de trofee is terug!

9 juni 2024

Richard Pabon, directeur van het jeugdteam bij Palmeiras kan geen interview hebben of die ene vraag over de afgelopen jaar gewonnen wisseltrofee komt aan de orde. Wat is er gebeurd met de trofee? 

Laten we even teruggaan in de tijd. Na een bloedstollende finale tegen FC Barcelona wisten de jongens van Palmeiras de 33e editie van het Marveldtoernooi op hun naam te schrijven en hiermee de kolossale Marveldtrofee te veroveren. Op het hoofdveld barstte een groot feest los en elke speler poseerde trots met de trofee. Palmeiras was niet alleen trots op het resultaat, maar ook op de trofee zelf. 

Na afloop van het toernooi was er nog een informele bijeenkomst van de staff van Palmeiras. Ook de organisatie en vrijwilligers van het Marveldtoernooi hadden na afloop een gezellige afsluiting. Goed, de avond vorderde en het werd steeds gezelliger. Eén telefoontje bleek achteraf voor meerdere uitleg vatbaar. De spelers van Palmeiras vroegen of ze de trofee mee naar ‘huis’ mochten nemen. Tja, wat is thuis dit weekend? Natuurlijk mochten de jongens de trofee meenemen naar de chalets, zodat ze daar nog konden genieten van de trofee. Maar het idee dat ‘huis’ echt thuis in Brazilië betekende, hier was even geen rekening houden. 

Dus, de dag na het toernooi stond het bestuur zonder trofee, terwijl Palmeiras op het vliegveld van São Paulo pronkte met de bokaal. Oeps! Hoe krijgen we de wisselbokaal weer terug voor deze editie? Nou, daar was Richard Pabon heel snel over uit. Dan moet Palmeiras maar weer een uitnodiging krijgen voor de editie van dit jaar. En zo geschiedde. Palmeiras bracht de bokaal mee terug na een jaartje in Brazilië te hebben vertoefd. Voorafgaand aan deze editie stuurde Palmeiras al vrolijke video’s en foto’s om te laten zien dat de trofee onderweg was naar Nederland, vergezeld met quotes als “El Presidente, the the trophy is on its way”.