De poortwachters van het toernooi

8 juni 2024

“Helemaal goed, helemaal goed, helemaal goed…” klinkt het bij de entree. De poortwachters van het toernooi, zo zou je ze wel kunnen noemen, controleren of de bezoekers hun polsbandje (toegangsbewijs) om hebben. “Helemaal goed”, Pelle Walterbos zit helemaal in zijn rol. Met een glimlach op zijn gezicht begroet en controleert hij de mensen. Het is vooral een ‘komen’ maar ook een ‘gaan’ bij de entree van het Marveldtoernooi.  

Inmiddels is het half 3, maar nog steeds komen er nieuwe bezoekers binnen. Eerst kopen ze een entreebewijs bij de kassa en vervolgens worden ze geholpen door Noor Smeets en Ramon Krabben bij het omdoen van het polsbandje. 

Pelle, Noor en Ramon maken deel uit van de groep ‘nevenactiviteiten’. Ze staan vandaag op toerbeurt een half uur bij de entree. “Ruben te Woerd en Sven Meekes maken voor de groep ‘nevenactiviteiten’ de planning voor de hele dag voor bij de kassa of bij de Arena”, vertelt Pelle. “Gisteren waren het nog shifts van drie kwartier, vandaag is het een half uur.”  

De vrijwilligers bij de entree hebben vanzelfsprekend ook een aantal instructies meegekregen. Doorgaans staan ‘twee aan twee’, een kant moet vrijgehouden worden voor minder valide mensen. En natuurlijk in de gaten houden dat iedereen daadwerkelijk een bandje om heeft. Vandaag is de kleur van het polsbandje een soort roze, maar omdat deze inmiddels al helemaal op zijn worden nu weer de gele polsbandjes gebruikt. Een goed teken. En inmiddels zit het halve uur voor Pelle, Noor en Ramon erop, ze worden afgelost door de volgende poortwachters… “Helemaal goed!”