Daan Rots debuteert in de eredivisie met FC Twente 1

15 januari 2021

Ex-Grol jeugdspeler Daan Rots maakte gisteren op 9 januari 2021 zijn eredivisie debuut als speler van FC Twente uit tegen Emmen. De wedstrijd werd met 1 – 4 gewonnen. Daan viel in de 79e minuut in. Daan van harte gefeliciteerd!!! Een hartstikke mooie beloning voor jarenlang hard werken. Je mocht al meedoen met FC Twente 1 bij enkele oefenwedstrijden, maar nu dan toch echt officieel in de hoogste voetbaldivisie van Nederland. We wensen je veel succes, op weg naar een vaste plek in FC Twente 1, en een mooie voetbalcarriere!

Daan komt uit de Jeugdopleiding van FC Twente. Met FC Twente O15 nam Daan in 2016 ook deel aan ons Internationaal Marveldtoernooi. Een prachtige belevenis: In je eigen plaats, op het sportpark waar je begonnen bent met voetballen, spelen tegen de allerbeste jeugdvoetballers uit Europa en daarbuiten. Samen met zijn plaatsgenoot en voetbalmaatje Jules Stokkers. FC Twente behaalde destijds een 7e plaats op het toernooi dat dat jaar gewonnen werd door het supersterke Benfica uit Portugal.

De jeugdopleiding van FC Twente levert regelmatig spelers af op het hoogste voetbalniveau in Nederland. Van de 2015 en 2016 lichtingen die op het Marveldtoernooi gespeeld hebben, hebben maar liefst 10 spelers inmiddels een eredivisie debuut gemaakt: Daan Rots, Casper Staring, Mees Hilgers, Rohat Agca, Jayden Oosterwolde, Thijs van Leeuwen, Dean Huiberts, Jesse Bosch, Freddy Quispel en Eliano Reijnders.

Een ander deel van de spelers speelt in de O21 of O23 teams van bijvoorbeeld FC Twente, PEC Zwolle en De Graafschap en is nog op weg naar het eerste team. Een ander deel is inmiddels teruggekeerd naar de (semi-)amateurs. Ex Grol jeugdspeler Jules Stokkers speelt momenteel zeer verdienstelijk bij 3e divisionist HSC ’21 uit Haaksbergen.
We zijn blij dat wij als toernooi een klein beetje hebben mogen bijdragen aan de ontwikkeling van al deze talentvolle voetballers.

Interview met Daan door FC Twente TV