Uitslagen & Standen

Amateurtrainers op bezoek op het Marveldtoernooi

8 juni 2024

Onder leiding van de Grollenaren Mark Reinders en Bjorn Koldeweij, hoofdtrainers van vv Reünie uit Borculo en SC Meddo, hebben dertien amateurtrainers uit de regio vrijdag een bezoek gebracht aan het Marveldtoernooi. Dit alles in het kader van een driemaandelijkse bijeenkomst om als trainer, onder de vlag van de KNVB, twee punten bij te schrijven voor het behoud van de trainerslicentie. Hiervoor dient iedere amateurtrainer 15 punten te behalen in 3 jaar tijd. Volgens Mark en Bjorn is het Marveldtoernooi dan ook een prachtige mogelijkheid om als trainer nieuwe kennis, inzichten en ervaringen op te doen en dus punten te verdienen. 

Teambuildingsproces 

Het thema van deze speciale bijeenkomst richtte zich op het teambuildingsproces in combinatie met een stukje mentaliteit. Hiervoor hadden de organisatoren een tweetal gastsprekers uitgenodigd om met hen dieper in te gaan op het thema; Martin de Laat (hoofdcoach PSV O15) en Ton Kosterman (bekend van TV-serie De Voetbaltrainer). Daarbij gaf Martin de Laat een aantal voorbeelden uit de praktijk, hoe zij hier mee omgaan bij PSV en hoe het terugkomt in de wedstrijden. Aansluitend ging de groep gezamenlijk PSV – Palmeiras bekijken en analyseren, om de punten van De Laat te herkennen gedurende de wedstrijd. Uiteraard voer voor discussie en uitvoerig nabespreken gedurende de overige wedstrijden, en in het sportcafé. Ook trainers kennen het fenomeen derde helft onder het mom ‘het nuttige met het aangename verenigen.’ De boog kan immers niet altijd gespannen staan.  

Ofwel, het Marveldtoernooi is niet alleen een prachtig toernooi om te genieten van jeugdvoetbal op het allerhoogste niveau, maar is het ook een perfecte gelegenheid om amateurtrainers naar een hoger niveau te tillen en met elkaar ervaringen uit te wisselen. Alles in het belang van het geliefde voetbalspelletje!