Lizzy van der Helm voor de tweede keer op Marveldtoernooi

11 juni 2022

‘’Spelers spreken je met u aan, dat is erg leuk, of ik word oud”


Lizzy van der Helm fluit dit jaar al voor haar tweede keer op het Internationale Marveldtoernooi in Groenlo. De vrouwelijke arbiter is op en top opgeleid met haar ervaring in de vrouwen-eredivisie en vindt het leuk om weer in de Achterhoek te mogen zijn. “Het is zo leuk om hier weer te zijn na 3 jaar! Niemand is veranderd, er is sprake van geweldig voetbal en het is altijd supergezellig,’’ vertelt Lizzy. Ondanks dat het team van de arbitrage per jaar wel een beetje verandert maakt dat voor Lizzy niet uit. Ze vindt het namelijk fijn om nieuwe mensen te leren kennen. ‘’Die nieuwe mensen die blijf je voor de rest van je leven volgen,’’ zegt Lizzy.


Het fijne aan het Marveldtoernooi vindt Lizzy dan ook de expertises van andere scheidsrechters. Dennis Higler gaf haar bijvoorbeeld tips over kleine dingen, zoals een pen in het voorzakje, of het strekken van de arm. ‘’Normaal zie ik alleen mijn coach, die het op een bepaalde manier doet en dan zijn tips van andere scheidsrechters ook altijd welkom,’’ zegt Lizzy. De feedback die je hier kan verzamelen op het Marveldtoernooi blijkt dus erg groot te zijn. Zelf deelt ze ook graag haar eigen feedback. ‘’Ik ben vroeger docente geweest, dus het overbrengen van dingen en het bijleren gaat mij erg makkelijk af.’’
Met haar ervaring in de Vrouwen-Eredivisie komt ze hier op een technisch vergelijkbaar toernooi terecht. ‘’Je merkt hier wel dat het voetbaltechnisch net zo goed is, maar dat het qua tempo wel een stukje hoger ligt. Je moet altijd scherp zijn, de teams mogen niet leiden onder de gezelligheid van de avond ervoor,’’ vertelt Lizzy. Op de vraag over haar mooiste moment tot op heden hier in Groenlo moet ze eventjes nadenken, maar uiteindelijk kiest ze voor de professionaliteit en het respect. Lizzy vertelt, ‘’Spelers spreken je met u aan, dat is erg leuk, of ik word oud,’’ vertelt ze met een lach.