Jonathan de Guzmán “Jullie mogen trots zijn op een toernooi als deze”

12 juni 2022

Elk jaar zijn er aantal prominenten aanwezig op het Internationale Marveldtoernooi. Zo ook dit jaar. Jonathan de Guzmán is aanwezig om te kijken naar zijn zoon Jaden, die speelt bij Feyenoord Onder 15. Jonathan is geboren in Canada, maar heeft zijn interlands (14 om precies te zijn) gespeeld voor het Nederlands Elftal. Jonathan komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij in 2005 zijn debuut maakte. Via RCD Mallorca, Villarreal, Swansea City, Napoli, Carpi, Chievo Verona en Eintracht Frankfurt is hij neergestreken in Griekenland bij OFI Kreta, waar hij sinds 2020 speelt.

Hoe gaat het met je?

“Uitstekend. Ik heb het erg naar mijn zin in Griekenland. Giorgios Samaras (oud-speler van onder andere SC Heerenveen, Manchester City en Celtic) is er technisch directeur en houdt van de Nederlandse spelopvatting. Dat was voor mij een reden om naar OFI Kreta te gaan. Ik ben niet de enige Nederlander in de selectie. Ook Luc Castaignos en Mike van Duinen spelen er.”

Hoe bevalt het in Groenlo?

“Goed! Het is mooi weer en ik heb een aantal goede wedstrijden gezien. Ik verblijf met mijn gezin op Marveld Recreatie, lekker dichtbij.”

Komt het sportpark je nog bekend voor?

“Haha, ik heb in 2002 ook meegespeeld met Feyenoord, maar ik zou niet meer weten of we het destijds goed hebben gedaan. Het is alweer zo lang geleden…”
Na enig research blijkt dat hij met Feyenoord op plek 6 is geëindigd. Hij speelde destijds samen met Royston Drenthe.

Dit weekend kom je uiteraard voor Feyenoord en in het bijzonder je zoon.

“Ja dat klopt. Jaden speelt met rugnummer 8, op het middenveld. We doen het niet slecht, maar we hebben de pech dat we een vrij agressief team zijn dat veel druk zet. Dan loop je weleens tegen een gele kaart aan. En als je in deze relatief korte wedstrijden met 10 man komt te staan wordt het lastiger. Ongemerkt houden we dan een beetje in en doen we niet meer de dingen waar we goed in zijn.”

Wat vind je van het toernooi?

“Ik heb zoals gezegd een aantal mooie wedstrijden gezien. Ik ben vooral onder de indruk van de Duitse ploegen. Zij hanteren een andere speelstijl dan dat we in Nederland gewend zijn. Erg mooi om te zien. Het toernooi is geweldig georganiseerd met een sterk deelnemersveld. Jullie mogen trots zijn op een toernooi als deze.”