Uitslagen & Standen

Jikke Huinink, enige meisje dat deelneemt aan toernooi

12 juni 2022

“Zo’n jongen wil natuurlijk niet van mij verliezen…”

Een paar jaar geleden kwam Jikke Huinink over van VIOS Beltrum naar Grol alwaar ze speelde in JO15-1. Op het Marveldtoernooi maakt ze ook deel uit van het team van Grol. Daarmee is ze het enige meisje dat deelneemt aan het toernooi. Een bijzonder feit.

Zelf vindt ze het ook een bijzondere en grootse ervaring. “Het is toch op een hoger niveau dan de competitie”, vertelt Jikke. Vrijdag speelde ze een deel van de wedstrijd en zondag speelt ze tijdens de laatste wedstijd, om de 11e en 12e plek, die overigens door Grol met 1-0 wordt gewonnen van AZ, de gehele eerste helft. Jikke kijkt heel tevreden terug op het toernooi. “We hebben heel goed gevoetbald, helaas werd dat vaak net niet beloond. Vandaag kwam dan eindelijk de beloning!” zegt ze glunderend.


Dat ze het enige meisje is tussen als doe jongens deert haar niet echt. Ze is het allemaal natuurlijk wel gewend. De jongens van de andere teams moeten er soms wel even aan wennen, maar vinden het ook wel weer leuk. “Tijdens het eten hadden we veel contact met de spelers van Red Bull Bragantino. Dat deden we dan met behulp van Google Translate. Dan waren we een beetje aan het dollen. Zo vroegen ze aan de jongens van mijn team hoe oud ik was”. In het veld merkte Jikke wel dat de tegenstander wat sneller geïrriteerd was. “Zo’n jongen wil natuurlijk niet van mij verliezen…”

Ook de ouders zijn trots en volgen de prestaties van Jikke en haar team nauwlettend. Zo ook de allerlaatste wedstrijd van Jikke op Grolse gronden. “We hebben nog geen wedstrijd gemist. Een geel polsbandje hé, een weekendkaart!”, lacht Manon Huinink. “Tussendoor kunnen we eventueel ook nog naar huis, Beltrum is niet ver weg.” Fanatiek als altijd moedigen ze Grol aan. “Ben wel benieuwd wat zo’n tegenstander dan denkt als hij ineens tegenover Jikke staat”, vraagt moeder Huinink zich af.

Voor Jikke zit het toernooi en het seizoen bij Grol er bijna op. Over een paar weken maakt Jikke weer een volgende overstap en begint ze bij PEC Zwolle: Jikke heel veel succes!