Invloed Erik ten Hag ook merkbaar in jeugd Manchester United

4 juni 2023

“Hij streeft naar een bepaalde mindset bij de jeugdspelers die in lijn is met zijn visie op het voetbal”

De coach van Manchester United is Rick Ashcroft. De club is al eerder op het Marveld toernooi geweest, maar voor hem is het de eerste keer en ervaart het als fantastisch. Hij prijst vooral de kwaliteit van de tegenstanders: “We komen naar toernooien waar we misschien tegen 1 of 2 topteams spelen, maar hier is alles van de hoogste klasse. Daar leren we veel van.” Ook benoemt de coach van ‘The Red Devils’ JO-15 het hechte teamverband dat tijdens dit weekend is ontstaan: “In Manchester volgen de 14- en 15-jarigen verschillende programma’s. Hier op het Marveldtoernooi trekken we het hele weekend samen op en het is geweldig om te zien hoe we echt één team zijn geworden.”

Rick vertelt ook enige invloed te merken toen Erik ten Hag hoofdtrainer werd van het eerste team. “Hij heeft vooral veel contact met de oudere teams. Onze jongens van 18 en 19 jaar trainen veel met het eerste team, waardoor een sterke verbondenheid ontstaat.” Hij vertelt dat Ten Hag niet alleen een nauwe band onderhoudt met de jeugdspelers, maar ook de jeugdstaf: “Hij streeft naar een bepaalde mindset bij de jeugdspelers die in lijn is met zijn visie op het voetbal.”

Ook prijst Ashcroft, net als velen anderen op het toernooi, de goede organisatie van het evenement. Ze hebben zelfs boodschappentassen vol aan cadeaus achtergelaten voor de vrijwilligers. Deze worden aan het einde van de dag verdeeld.