Uitslagen & Standen

Het is weer genieten geblazen van 10 t/m 12 juni tijdens het 32e internationaal jeugdvoetbal Marveldtoernooi!

30 mei 2022

Aftellen! Na een afwezigheid van 2 jaar gaat het Marveldtoernooi eindelijk weer van start. Op vrijdag 10 juni barst het voetbalgeweld weer los. Het hele weekend kan er wederom genoten worden van fantastisch jeugdvoetbal! Teams uit heel Europa en van ver daarbuiten zullen dit weekend laten zien wat ze aan voetbalkwaliteiten in huis hebben. Na 2 jaar absentie heeft het Marveld bestuur alles uit de kast getrokken om de nationale en internationale top van de jeugdteams naar Groenlo te krijgen. Met trots presenteert het bestuur dan ook het deelnemersveld.

Sponsoravond

Op 9 juni a.s., de avond voorafgaande aan het 32e Internationaal Marveldtoernooi, vindt alweer de gezamenlijke sponsoravond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi in samenwerking met het bestuur van Grol en is bedoeld voor alle sponsoren van Grol en het Internationaal Marveldtoernooi. Inmiddels zijn de uitnodigingen weer verstuurd en stromen de aanmeldingen binnen. Deze sponsoravond is een fantastische aftrap voor het voetbalweekend op Sportpark den Elshof. Het traditionele Sportcafé is deze avond gevuld met interessante gasten. Dit jaar zal Eddy van der Ley samen met Bas Nijhuis en Jelle van Gorkom ons een inkijkje geven in hun carrières. Natuurlijk kan een stukje humor hierbij niet ontbreken. Helligen Hendrik zal deze avond op zijn welbekende nukkige manier gaan afsluiten.
Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen? Het kan zijn dat deze in je ongewenste mailbox is terechtgekomen. Neem dan even contact met ons op.

JvG Foundation

Eén van de hoofdgasten tijdens de sponsoravond is Jelle van Gorkom. De voormalig BMX’er winnaar van zowel zilver als goud tijdens diverse EK’s en WK’s met als hoogtepunt de zilveren medaille tijdens de olympische spelen in Rio de Janeiro, geniet nog steeds grote bekendheid in Nederland en ver daar buiten. Zoals bekend kreeg de carrière van Jelle in Januari 2018 een abrupt einde door een noodlottig ongeval op ‘zijn’ Olympische BMX-baan van Papendal. Een niet weggehaalde veiligheidsketting zorgde ervoor dat er een abrupt einde kwam aan zijn top sportcarrière, die vervolgens 2 weken in coma lag, waarna hij te maken kreeg met een lange en zware revalidatie periode. Jelle had al voor zijn ongeval reeds besloten om ooit een stichting in het leven te roepen, die zich zou gaan richten op het verzamelen van financiële middelen en die ten goede te laten komen aan goede doelen. Die stichting kwam er in 2017 en werd na Jelle’s ongeval omgedoopt in een stichting met als hoofddoel het ondersteunen, helpen en adviseren van mensen met een NAH (niet aangeboren hersenletsel). Jelle’s slogan is: ‘NEVER GIVE UP’. Als Marveldtoernooi ondersteunen we dit van harte en willen tijdens het toernooi-weekend extra aandacht voor de foundation vragen en oproepen om deze foundation te ondersteunen.

Jelle van Gorkom Foundation - Marveld Tournament

Tot slot

Echter voordat er op vrijdagavond 10 juni a.s. gestart kan worden met de wedstrijden moet er nog het nodige gebeuren op en rond de velden van voetbalvereniging Grol. Dit alles kan natuurlijk niet zonder de inzet van de vele vrijwilligers, ongeveer 330, voor, tijdens en na het gehele toernooiweekend. De velden moeten er tip-top bij liggen, de sporthal moet worden omgebouwd tot het grootste restaurant van Groenlo, de communicatiemiddelen moeten geïnstalleerd worden en nog vele andere werkzaamheden moeten verricht worden voordat er op vrijdagavond afgetrapt kan worden.

Het bestuur van het Internationaal Marveldtoernooi hoopt u allen te mogen begroeten tijdens het weekend van 10, 11 en 12 juni a.s. U bent van harte welkom! Tot ziens op sportpark Den Elshof in Groenlo