‘Het broertje van’……….Stefan van Meenen!

12 juni 2022

Stefan van Meenen, manueel-therapeut bij de eerste selectie van Feyenoord en tweelingbroertje van Raymond is dit jaar voor het eerst van de partij en kan eindelijk eens met eigen ogen zien wat dit fenomeen is, want hij heeft er natuurlijk veel van en over gehoord. “Mijn broer komt hier al heel lang en nu was ik met mijn kinderen in de gelegenheid dit eens met eigen ogen te zien. Mijn ouders wonen hier ook in de buurt en die zijn hier ook. Zelf werk ik vanaf 2016 bij de eerste selectie van Feyenoord als manueel therapeut en ik heb in het verleden ook veel jeugdtoernooien meegemaakt bij verschillende jeugdelftallen.”

Hij heeft nog een kleine kater van de finale van de Conference-League tegen AS Roma. “Dan zou het seizoen helemaal geslaagd zijn, want je wilt toch graag aan het eind met iets tastbaars als de overwinningstrofee in je handen staan. Mijn jongste dochter voetbalt bij de meiden van Smitshoek, een club in de buurt van Rotterdam. Ze voetbalt met veel plezier en heeft er ook wel wat feeling voor, want op haar leeftijd, en dat geldt natuurlijk ook voor later, bepaalt plezier in het voetbal alles. De beleving van haar is heel mooi en intens.”

Van het toernooi heeft hij nog weinig gezien. Hij zag alleen nog maar de wedstrijd van Slavia Praag tegen Feyenoord, “de ploeg waar we dit seizoen al 4 keer tegen gespeeld hebben.” Ze verloren dit keer want Slavia heeft het betere team onder-15. Hij vermoedt dat bij Feyenoord de tank een beetje leeg is. Hij vindt het leuk om hier te zijn en vindt het een mooie belevenis.
Voor het volgend seizoen hoopt hij te kunnen bijdragen aan de fitheid van de spelers. “Onze prestatie is wel iets van iedereen samen geweest, want uiteindelijk blijft voetbal een teamsport. De staf creëert de mogelijkheden en de faciliteiten en mijn team en ik zorgen voor ervoor dat de spelers goed geprepareerd aan de start komen.”
Hij kijkt ook altijd even naar de opbouw van de medische verzorging van een team. “Het is wel uitgebreider dan toen. We waren altijd met 4. Het is over de hele linie uitgebreider geworden. En dat komt gelukkig altijd ten goede aan de jongens. Het is ook prettiger om meer jongens te hebben. Maar vandaag ben ik liefhebber en zo kijk ik vandaag ook.”