Uitslagen & Standen

Grolvrijwilligers van alle markten thuis

11 juni 2022

Ballenmeisje

Julia Spekschoor speelt in 013-3 en is dit jaar ballenmeisje of liever gezegd scorebordmeidje. Hoe gaaf is dat? Het is voor haar het eerste toernooi en ze heeft het zichtbaar naar haar zin. Via haar trainer heeft ze zich opgegeven en zo is ze op zaterdag als vrijwilliger actief. Ze was ook scorebordmeisje bij de wedstrijd Grol – AZ (1-2). “Grol speelde een hele sterke tweede helft”, vertelt Julia. Ook zondag moet Julia nog aan de bak, eerst zelf als voetbalster bij De Graafschap, de MVVA-selectie 0-13, en dan in de middag weer achter het scorebord bij de wedstrijd om de derde en vierde plaats.

Lotenverkopers

“Wilt u een lotje kopen?” vraagt Martijn aan een voorbijganger. Continue lopen ze rond op het terrein en schieten ze mensen aan, Martijn Rooks, Bas Brinke en Kevin Rooks zijn de nieuwe lotenverkopers. Ze hebben de loterij overgenomen van Jaap Frank, Hennie Wildenborg en Willy Zieverink. Ook de verkoop van de loten gaat met de tijd mee, via QR-codes kun je voor een bedrag loten kopen. Tijdens de laatste wedstrijd is de trekking en dan kunnen mensen men hun lootjes bij de prijzenkraam komen kijken of ze een van de fantastische prijzen hebben gewonnen.”

Teambegeleider

“Donderdagmiddag zijn we met de bus naar vliegveld Düsseldorf gereden om de ploeg van FC Barcelona op te halen”, vertelt Nick Jansen. De afgelopen jaren was hij begeleider bij de nevenactiviteiten, dit jaar is hij voor het eerst teambegeleider. Als teambegeleider is hij het eerste aanspreekpunt voor het team en de staf. Een vraagbaken dus, en als er problemen zijn moet hij helpen om deze op te lossen. Daarnaast verzamelt hij ook de kleding die aan het eind van de dag wordt ingeleverd bij het secretariaat om te worden gewassen. Op de vrijdag moet hij ook de ID-kaarten controleren en een lijst inleveren bij het secretariaat. Met zijn team FC Barcelona gaat het goed op het toernooi. Een van de spelers is Shane Kluivert. “Shane krijgt veel aandacht van de bezoekers van het Marveldtoernooi. Als hij even rust wil hebben, dan zorgen wij daar ook voor”, aldus teambegeleider én vrijwilliger Nick.

En dan afsluitend toch een schot voor open doel, maar waarheid als een koe: zonder vrijwilligers geen Marveldtoernooi!