Uitslagen & Standen

Erkki Toivio from Suomi Finland

12 juni 2022

“Hier is sprake van mensen met warme harten”

Langs de lijn een ietwat onopvallende man maar als je met hem aan de praat komt heeft hij een mooi en bijzonder verhaal. Het gaat om de Fin Erkki Toivio die al vaak het Marveldtoernooi bezocht. Voor de eerste keer kwam hij in 2003 in het kielzog van zijn zoon Jona, die toen met HJK Helsinki hier speelde.

Vader Erkki blijft elke keer terugkomen en is altijd weer verrast door de sfeer van het toernooi. ”Ik heb meerdere grote jeugdtoernooien in Europa gezien maar dit is veruit de beste en de mooiste. Ik hou van de Nederlandse mensen en hun mentaliteit, hier is sprake van mensen met warme harten.” Hij is al die tijd te gast op Marveld Recreatie en heeft ondertussen door zijn jarenlange bezoek al vele vriendschappen opgebouwd.


Nog even de vraag hoe het Jona verder is vergaan? “Jona kwam naar Nederland om te voetballen bij AZ en Telstar, daarna speelde hij voor Djurgarden in Zweden, 5 jaar voor Molde in Noorwegen, voor Termalika in Polen en de laatste 3,5 jaar voor Allvenskan in Zweden. Maar nu is hij op zijn 34e weer terug waar hij ooit zijn carrière beginnen is, bij HJK Helsinki in Finland.”