Uitslagen & Standen

Ballonvaart Marveldtoernooi een groot succes

8 mei 2024

Tekst en foto’s: Theo Huijskes

Inmiddels traditiegetrouw vond er in de aanloop naar het Internationaal Marveldtoernooi van Sportvereniging Grol in Groenlo weer een ballonvaart plaats. Zoals niet alleen nationaal, maar ook internationaal bekend vindt de 34e editie 2024 van het door jong en oud omarmde jeugdtoernooi plaats op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni aanstaande. Een toernooi-driedaagse, die op donderdag 6 juni wordt voorafgegaan door de alom door tientallen sponsporen van Grol en het Marveldtoernooi omarmde sponsoravond.

Marveldtoernooi 2024 - Ballonvaart vrijwilligers

Maar zoals hiervoor vermeld, vindt er en dat circa een maand voorafgaande aan het voetbalgebeuren een ballonvaart plaats, waarvoor telkenmale een aantal toernooivrijwilligers worden uitgeloot. Een bijzonder aantrekkelijke activiteit, die jaarlijks door Bierbrouwer Grolsch in samenwerking met De Klok Dranken wordt gefaciliteerd. Ook dit jaar, en dat op maandagavond 6 mei jl., mochten een groot aantal vrijwilligers op ruim duizend meter hoogte een reis maken door het luchtruim boven niet alleen Groenlo, maar ook Lichtenvoorde, Varsseveld en Aalten. Een ook deze keer konden zowel de organisatoren als de deelnemers spreken van een bijzonder geslaagde happening in het Achterhoekse luchtruim.

Onder aanvoering van piloot, tevens Twentenaar Daan Elfring en dat bijgestaan door onder anderen Ellen Simmelink uit Groenlo, die jaren achtereen deel heeft uitgemaakt van het bestuur van het Internationaal Marveldtoernooi, werd er gezorgd voor een ballonvaart, die door de uitgelote vrijwilligers werd gemaakt aan boord van de Grolsch Heteluchtballon. De in alle facetten uitstekende tocht werd direct na de landing afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een biertje van het alom bekende merk Grolsch. Een onderonsje oftewel bezigheid, die bij terugkomst in Groenlo in het Sportcafé Den Elshof, oftewel het clubhuis van de sportvereniging Grol, nog een herhaling kreeg, waarbij tevens aan alle deelnemers het officiële Ballon Certificaat werd overhandigd.