Results & Standings

Nikki stands her ground

4 June 2023

Voetbal doet Nikki Meusert al vanaf haar zesde. “Ik heb ook nog even op ballet gezeten”, lacht Nikki. “Maar dat werd hem niet. Dat kon ik niet.” Voetbal daarentegen des de beter. Sinds ze voetbalt, voetbalt ze ook altijd al met en tegen jongens, dus niet in een meidenteam. Grol heeft wel meidenteams, maar Nikki speelt nu in JO15-1. Dat gaat haar heel goed af, al was het afgelopen seizoen met haar team over het geheel genomen wat matig.

Wedstrijden vindt ze erg leuk, het plezier en het winnen van wedstrijden. Een tijdje heeft ze ook nog bij MVVA (Meiden Vrouwen Voetbal Achterhoek) gevoetbald. Maar dat werd haar wat veel en moest ze uiteindelijk kiezen tussen voetballen met meiden of jongens. Ze koos voor dat laatste. “Daar leerde ik meer en vond ik ook leuker.” Tussen de jongens voetballen is ze dan ook helemaal gewend, ze heeft nooit anders gedaan. “Ik merk dat sommige jongens het wat lastiger vinden om tegen mij te voetballen. Het is heel verschillend. Sommigen komen juist heel hard in, omdat ze niet willen verliezen. Je hebt ook sommige die wel een beetje voorzichtig doen. Maar meestal doen ze wel normaal tegen mij.” Ze staat haar mannetje wel en is in het team gewoon ‘one of the guys’. Het is haar eerste Marveldtoernooi, ze vindt echt heel erg leuk. “Natuurlijk keek ik het altijd al, en dacht ik: Als ik hier ooit aan mee ga doen… en nu sta ik er!” Ze heeft al een aantal speelminuten gehad, maar de komende wedstrijden zal dat waarschijnlijk iets meer worden.

Toekomst in het betaald voetbal? “Ja misschien, ik zit nu nog bij de jongens maar dat houd ik natuurlijk niet altijd vol. Ik moet nog wel even nadenken over wat ik daarna ga doen. De overstap naar de meiden komt wel een keer, en misschien dan wel hogerop.” Dus wie weet!