Online GROL INSIDE een groot succes

4 juni 2021

Bron: Groenlose Gids
Tekst: Theo Huijskes

GROENLO – Ook in 2021 kan er geen regulier Internationaal Marveldtoernooi plaatsvinden bij voetbalvereniging Grol in Groenlo. Opnieuw een tegenvaller voor met name de organisatie, die zich desondanks niet uit het veld liet slaan en vervolgens alle aandacht verplaatste naar een live uitzending. In dit geval een binnen-gebeuren in de vorm van een online-sponsoravond vanuit het Sportcafé op het sportpark Den Elshof. Talrijke belangstellenden konden afgelopen donderdagavond het online event live 2021, met de alleszeggende titel GROL INSIDE, door middel van een livestream op de voet volgen.

Livestream gemist? Bekijk de hele uitzending terug

Grol is een voorbeeld op het gebied van duurzaamheid

Aan de stamtafel in het Sportcafé was het presentator/gespreksleider Eddy van der Ley, die bijgestaan door sidekick Hans Martijn Ostendorp, directeur van De Graafschap, de regie in handen had. Het programma bestond uit vier delen waarbij verschillende gasten aan het woord kwamen. Zoals Bert van Oostveen, voorheen circa twintig jaar in dienst van de KNVB en thans directeur van Kenniscentrum Sport en Bewegen. In die functie zorgde Van Oostveen voor een waardevolle verbale aanvulling op de inbreng van Grolvrijwilliger Barry Janssen, die inzage gaf in het project verduurzaming binnen het sportbedrijf Grol. Een project dat inmiddels is bekroond met een derde plaats in de eindrangschikking Meest Duurzame Sportaccommodatie van Nederland in 2021. Een prestatie die inmiddels bij de desbetreffende werkgroep van Grol alweer een vervolg heeft gekregen in de vorm van het project ‘Zo Groen Als Grol’. Naast Van Oostveen was het ook Ostendorp, die bijzonder positief reageerde op de duurzaamheidsprestaties van de Groenlose voetbalclub. “Ik zou willen dat wij als De Graafschap zover waren dan dat deze uitstekend georganiseerde amateurvereniging al is.”

Klaas-Jan Huntelaar mogelijk naar De Graafschap?

Daar waar Grolvoorzitter Hans Scheinck, niet alleen aan de stamtafel maar ook via enkele vooraf opgenomen filmpjes, zijn bewondering uitsprak voor alle leden, vrijwilligers en sponsoren die de club op de been houden, kreeg Hans Martijn Ostendorp de vraag voorgelegd of de mogelijkheid bestaat dat Klaas-Jan Huntelaar met ingang van het nieuwe seizoen zijn opwachting maakt bij De Graafschap. Ostendorp was zichtbaar in zijn nopjes met de vraag. “Dat zou een knaller zijn. Alle poorten van de Doetinchemse Vijverberg staan wagenwijd open voor Klaas-Jan. Het zou fantastisch zijn dat wij een overeenkomst zouden kunnen bewerkstelligen. Dit niet alleen voor De Graafschap met al zijn trouwe fans, maar zeker ook voor de gehele Achterhoek. Het enige wat wij kunnen en zullen doen, is het organiseren van gesprekken, al onze netwerken inzetten, eventueel in combinatie met spontane, ludieke acties van onze supporters. Het zou voor een welkome opleving zorgen na de bizarre seizoenafsluiting”, aldus Ostendorp, die nog geen enkele mededeling kon doen over de nieuwe hoofdtrainer.

Veel lof voor de voetbalopleiding bij Grol

Directeur Ostendorp had verder veel lof voor de wijze waarop Grol momenteel de voetbalopleiding heeft ingericht en uitvoert. Een en ander kwam ter sprake op het moment dat niet alleen Jos Heutinck, hoofd jeugdopleiding bij Grol, aanschoof maar ook jeugdtrainer Wout Walterbos, nu nog actief bij Grol als jeugdtrainer, maar met ingang van het nieuwe seizoen als assistent-jeugdtrainer bij De Graafschap. Voor een extra waardevolle invulling zorgde verder Raymond van Meenen, voorheen scheidsrechter betaald voetbal en werkzaam bij de KNVB en thans manager van de Feijenoord Academy. Van Meenen, ieder jaar aanwezig bij het Internationaal Marveldtoernooi, stak zijn bewondering voor de Groenlose voetbalclub niet onder stoelen of banken. Op Grolse bodem werden al tal van jeugdvoetballers gescout, die uitgroeiden tot (inter) nationale profvoetballers.

Voor een interessante inbreng, en dat gericht op het thema ‘Ondernemen in coronatijd!’ zorgden Luuk Domhof, mede-eigenaar van De Timp BV en Elco Rouwmaat, directielid van de Rouwmaat Groep. Daarnaast werd het laatste blok van het programma ingevuld door de op dat moment als barkeepster dienstdoende Sem de Vries, die ook deze keer zorgde voor een vermakelijke conference, waarbij diverse zaken alsmede personen op de korrel werden genomen.