Uitslagen & Standen

Youngster Sem van der Wilk topscheidsrechter in de dop

12 juni 2022

“Feyenoord – Ajax leiden in De Kuip is mijn ultieme droom!”
Een opvallende verschijning op het Internationale Marveldtoernooi is Sem van der Wilk. Waar veel jongens op dit toernooi dromen van een profcarrière als voetballer, is dat bij Sem anders. Sem fungeert als assistent scheidsrechter en zijn droom is om professioneel scheidsrechter te worden! Op uitnodiging van Wilco Lobbert, Coördinator 4e officials en assistenten, is hij aanwezig in Groenlo.

Sem is 14 jaar en komt uit Barendrecht. Hij fluit nu één jaar. Op dit moment is hij voornamelijk op de velden van Feyenoord, Sparta, ADO Den Haag en Barendrecht te vinden. Maar hij wil meer. Vanaf september gaat Sem voor de KNVB zijn wedstrijden fluiten. Ook gaat hij de cursus Scheidsrechtersopleiding III aan de KNVB Academy volgen. Vlug een paar vragen stellen, want hij is drukbezet vandaag!
Hoe vond je het vandaag?


“Het was echt heel leuk. Ik heb vrijdag twee wedstrijden gevlagd en vandaag (zaterdag) ook twee wedstrijden. Ik ben assistent geweest van een Engelse scheidsrechter, dat was soms wel even lastig want mijn Engels is niet zo goed…,” vindt hij zelf.
Waarom ben je begonnen met fluiten? En wat vind je er zo leuk aan?
“Dat weet ik eigenlijk niet meer! Mijn eerste wedstrijd was een 8 tegen 8 wedstrijd, eigenlijk een spontane actie. Ik vond het zó leuk dat ik dacht: hier wil ik mee verder gaan en heel goed worden! ”
Wat is je uiteindelijke doel? Waar droom je van?
“Ik wil graag tot de top van de wereld behoren. Als scheidsrechter in het buitenland fluiten lijkt me heel erg gaaf. Maar mijn eerste doel is om Feyenoord – Ajax te fluiten in De Kuip!” Vooralsnog mogelijk eerst nog de klassieker op het Marveldtoernooi.