Grol: Vol verwachting……

10 juni 2022

“Het toernooi is geslaagd als we geen laatste worden en een keer winnen”
Voor de teams van al die BVO’s is het al een unieke belevenis deel te nemen aan het Internationale Marveldtoernooi, voor de spelers en speelster Jikke van het team van Grol is het helemaal een bijzondere belevenis. Spelen op dit podium op je eigen sportcomplex tegen de sterren van morgen. Spelers van Grol van al die eerdere edities praten er nog steeds over. Spelers van de huidige selectie droomden er al maandenlang van. Vandaag werden ze door ouders afgezet op het sportpark en nagezwaaid met en gevoel van trots. Nu nog trots, straks bij een succesje euforisch en ontroerd wellicht. Ook voor ouders een belevenis.

Hoe kijken de jongens er zelf tegenaan. Bart Wopereis: “Mijn hoopvolle verwachtingen zijn dat ik hoop dat we een keer gaan winnen en als spits zou ik een doelpunt maken heel mooi vinden. De beleving er omheen is fantastisch om te zien. Ik hoop dat dat ook zo ervaren wordt in de groep.” Joost Penterman knikt instemmend: “Dit is een fantastisch toernooi. Ik hoop dat we een keer een wedstrijdje winnen en een paar keer kunnen scoren.” Ook Wout Reukers is eensgezind: “Ik vind het mooi dat we mee mogen doen en hoop dat we wat weerstand kunnen bieden aan de tegenstanders, dat we er niet dik af gaan, en hopelijk scoren. Het toernooi is geslaagd als we geen laatste worden en een keer winnen.” Trainer Max de Vries kijkt en luistert aandachtig en trots naar zijn jongens: “Ik sluit me aan bij de jongens. Het is een bijzonder verhaal, twee jaar geen toernooi gehad.

De jongens maken allen voor het eerst het Marveldtoernooi mee. Niemand heeft dus een stukje ervaring op het toernooi. Het is een hele mooie beleving voor de groep. We hopen er een team van te kunnen maken. In de competitie hebben zowel O-15 en O-17 het super goed gedaan en een heel mooi seizoen gehad. Nu hebben we dus een mix en gaan we zien of we ook op dit niveau weerstand kunnen bieden.” Max is er de persoon niet naar om enkel de Olympische gedachte ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ te hanteren. “We zijn hier wel om ook sowieso een prestatie neer te zetten. We moeten toch kijken hoe ons niveau zich verhoudt tot de rest, hoever wij daarin mee kunnen. We gaan denk ik gaandeweg het toernooi onze doelstelling bepalen. Laten we beginnen door geen laatste te worden, een doelpuntje te maken, een gelijkspel of overwinning te pakken. Dat is voor ons al winst, dat we met elkaar zo’n uniek moment kunnen vieren waar we later mooi op terug kunnen kijken. Dan zien we wel waar het schip strandt.”