Uitslagen & Standen

10 jaar PannaNews

11 juni 2022

Als organisatie wil je je met je toernooi onderscheiden. Niet alleen de beste teams voor op de voetbalaffiche. Je wilt daarnaast de vele duizenden toeschouwers een dagje totale voetbalbeleving bieden. Naast de sterren van morgen in potjes die je op een gemiddelde Champions League tv-avond voorbij ziet komen ook vele, vooral voetbal gerelateerde, nevenactiviteiten waarbij de jeugd zich naar hartenlust uit kan leven.

Een niet meer weg te denken service aan de bezoekers van het toernooi is het PannaNews. Een eigen toernooiuitgave die de bezoekers op zaterdag en zondag gratis uitgereikt krijgen zodra zij sportpark Den Elshof betreden. Hierin de uitslagen en standen bij aanvang van deze toernooidag, maar ook korte verhaaltjes, wetenswaardigheden, feitjes en stukjes van de dag ervoor, die je met een glimlach leest.“

“Het is ieder jaar weer een feest om met een fijn team van redacteuren, fotografen, iemand van de opmaak, allen vrijwilligers, deze 4 pagina’s tellende uitgave te mogen maken, in nauw overleg met Marco Frank en Annemarie Elshof, en haar voorgangster Ellen Simmelink, uit het bestuur Internationaal Marveldtoernooi. ’s Morgens bij aanvang van de dag 4 blanco pagina’s, een hoofd vol ideeën en ’s avonds een blaadje waar door de vaste bezoekers ieder jaar weer reikhalzend naar wordt uitgekeken. Ik heb al diverse keren meegemaakt dat als ik met de doos Panna’s van de drukker ’s avonds laat de kantine binnenkwam, mensen je al tegemoet komen lopen om een PannaNews te bemachtigen. De reacties zijn altijd fantastisch. Daar genieten we als makers enorm van,” aldus Henri Walterbos, eindredacteur van de uitgave. “Met dit team schrijven we ook verhalen voor de website van het toernooi. Deze verhalen worden als service naar de mensen in het buitenland ook nog eens vertaald in het Engels en Duits door mensen die de betreffende taal zowel in woord als geschrift machtig zijn. Onderwerpen worden zelf bedacht en er is input vanuit de organisatie of anderen.” In de kleurrijke uitgave eveneens wedstrijdfoto’s van der dag.

De redactie is vanaf het begin in 2011 gevestigd in de beheerdersruimte van de sporthal. “Een beetje een rommelhok en opslagruimte soms maar dat vinden we fantastisch. Liever dit dan een zo’n gelikte ruimte, mooi centraal. Iedereen weet ons snel te vinden en we worden in geval van soms extreme drukte verwend door de mensen van de keukenbrigade. Erg tof.”

Het initiatief voor deze uitgave stamt, zoals gememoreerd, uit 2011 en komt van Weevers Grafimedia, een inmiddels niet meer bestaande uitgeverij, toen nog zusterbedrijf van de Groenlose Gids, beiden sponsor van het toernooi. De 10e keer dus dit jaar, want in 2020 en 2021 was er geen toernooi vanwege covid.
“Met de drukker spreken we een tijdstip af wanneer het pdf-bestand aangeleverd wordt. Altijd weer spannend deze deadline te halen, maar eigenlijk lukt het altijd wel. Daarna drinken we met elkaar gezellig een in Groenlo bekend lokaal drankje en ben je met al die vrijwilligers van het toernooi en andere gasten bij elkaar om terug te kijken op de dag, nieuwe verhalen te delen en uit te kijken naar de volgende dag.”