Uitslagen & Standen

Van matchwinner tot assistent coach

9 juni 2024

Dit keer is hij vooral als observerend assistent-trainer aanwezig met zijn club PSV in Groenlo, zoals afgelopen week ook op het Kevin de Bruijne toernooi in Genk. Hij denkt en kijkt mee, en per 1 juli aanstaande gaat zijn dienstverband in. Door tal van zware blessures heeft het met zijn prof-carrière nooit kunnen vlotten. Maar zegt hij: “Ik heb voldoende grinta om hier iets van te maken!”  

Het bijzondere is dat hij zelf ook uitkwam op het Marveldtoernooi, in 2014. Iets wat hij zich nog goed weet te herinneren. “We begonnen nogal wisselvallig en startten stroef, maar allengs liep het beter en belandden uiteindelijk in de finale van het toernooi tegen Real Madrid. We wonnen met 1-0 en ik scoorde de winnende goal. En zo kwam een droom uit. We hadden toen echt een topteam, met onder meer Obispo en Gakpo!” 

Hij vindt het allemaal prima geregeld op het toernooi. “Eventuele problemen worden vrij snel opgelost, zodat de spelers zich veilig voelen en zich volledig kunnen focussen op het voetbal en het toernooi. Dat is erg belangrijk!”