Uitslagen & Standen

Shuryjano Cornecion: De Coverster van Marveldtoernooi 2024

9 juni 2024

Ja, en dan sta je ineens zelf op een spandoek, zo groot als een bouwhek. Dat overkwam Shuryjano Cornecion, speler van PSV onder 15 en behorende tot de selectie van het Nederlands elftal voor ‘future spelers’ onder 16. Voor Shuryjano is het de tweede keer dat hij uitkomt op het Marveldtoernooi. Op de socials van het Marveldtoernooi had hij zijn foto al voorbij zien komen, maar dat hij zo groot op het spandoek stond, had hij niet verwacht. Bij aankomst kon hij het dan ook niet laten om direct een foto van het spandoek te maken. Ook elders op het terrein ziet hij zichzelf terug op beachvlaggen, posters en programmaboekjes. Shuryjano is dé cover van 2024. 

Maar die foto’s komen er niet zomaar. Vaste sportfotograaf van het Marveldtoernooi, Stefan Kempers, zegt dat het moment een prachtige samenkomst van licht, de zonsondergang, actie en de speler was. Hij is dan ook apetrots dat zijn foto overal op het toernooi en in alle uitingen te zien is. 

Het Marveldtoernooi heeft een lange traditie van het tonen van toekomstige talenten op de toernooiposter. Zo gingen Xavi Simons en Bryan Brobbey hem al voor. Met de foto van Shuryjano Cornecion zet het Marveldtoernooi deze traditie voort. Een mooi rijtje om in te staan. 

Het Marveldtoernooi van 2024 zal voor Shuryjano bijzonder blijven, niet alleen vanwege de wedstrijden, maar ook vanwege zijn onverwachte rol als het gezicht en uithangbord van het toernooi. Het laat zien hoe speciale momenten kunnen ontstaan uit de perfecte combinatie van timing, vaardigheden en een beetje geluk.