Uitslagen & Standen

Lianne Lindner even terug op Den Elshof

8 juni 2024

Marveldtoernooi, c’est tres bien! 

Vive la France! Dit jaar is er weer een Franse voetbalclub die deelneemt aan het Marveldtoernooi, en dus is Lianne Lindner ook weer van de partij. Lianne begeleidt dit jaar Paris Saint Germain en dat is niet zo vreemd want Lianne woont en werkt tegenwoordig in Frankrijk. Maar ze is geboren en getogen in Groenlo en sinds haar vijfde jaar begon ze te voetballen bij Grol. “Ik was altijd bij de jongetjes vanaf het begin, want er waren toen nog geen meisjesteams, wel een damesteam. Dus heb ik eerst met de jongens meegevoetbald en later bij de dames. Maar toen waren we, mijn zus voetbalde ook bij Grol, nog heel jong. Tot ongeveer mijn eenentwintigste heb ik hier gevoetbald, toen ging ik studeren.”  

Lianne volgde haar sportopleiding aan de CIOS, en via haar studie kwam ze in Frankrijk terecht. “Voor mijn opleiding moest ik stage (sport en toerisme) gaan lopen in het buitenland, heb toen heel veel CV’s de deur uit gedaan. Er werd uiteindelijk gebeld door een camping in Frankrijk. “Je kunt wel komen werken”, klonk het op zijn Frans. Daar heb ik toen twee maanden stagegelopen, in het animatieteam. Dat is toen zo goed bevallen dat ik er het jaar daarop en het jaar dáárop weer ben gaan werken.” 

Na de CIOS heeft Lianne nog vier jaar de Sporthogeschool gedaan. Toen ze ook die opleiding had afgerond vroeg haar toenmalige baas of ze daar wilde komen werken. En zo geschiedde. Sinds 2007 werkt ze nog altijd op camping La Nautique in Narbonne, helemaal in het zuiden van Frankrijk, dichtbij de Spaanse grens. De reistijd met de auto is zo’n 13 uur, je moet er dus echt iets voor over hebben. Lianne reist nu wel met het vliegtuig, dat gaat iets sneller. Tegenwoordig werkt ze niet meer als animator op de camping, maar in de zomermaanden als badmeester en buiten het seizoen om zit Lianne in de technische dienst. “Dan doe ik van alles, in de graafmachine of lekker grasmaaien”, lacht ze. 

Ongeveer één keer per jaar reist Lianne naar Nederland om haar familie en vrienden te bezoeken, nu is ze hier speciaal voor het Marveldtoernooi. Vrij krijgen op het werk was niet heel gemakkelijk, aangezien nu nét het seizoen begint. Maar gelukkig is haar baas voetbalminded en lukte het haar om toch vrij te krijgen. “Marco belde me en gaf aan dat er weer een Frans team ging deelnemen aan het toernooi en aangezien het vijf jaar geleden ook zeer geslaagd was….. Het is een zo goed georganiseerd toernooi, en dat je iedereen dan weer ziet. Dus ik zei: Waarom niet!” 

De Franse club die Lianne begeleidt is, zoals gezegd, Paris Saint Germain. Ze vindt het erg leuk om te doen. Even tussendoor naar de familie zit er niet in. “Je weet zelf hoe het gaat, het is hier zo gezellig en als begeleider moet je er de hele tijd zijn.” Maandag heeft ze gelukkig nog een vrije dag om rustig terug te reizen naar Narbonne. En dan dinsdag weer aan de bak als badmeester op de camping. Maar eerst nog even genieten op het Marveldtoernooi: “C’est tres bien!”