Uitslagen & Standen

In Memoriam Tonny Hartman

21 september 2024

Op vrijdag 20 September is van ons heen gegaan Tonny Hartman. Tonny is 73 jaar geworden.

Tonny Hartman is één van de oprichters van het Internationaal Marveldtoernooi in 1989. Als trainer van B1 was hij samen met de trainers van A1 en C1 en het jeugdbestuur betrokken bij het opstarten van een nieuw toernooi bij Grol. Het eerste toernooi was dan ook een B-toernooi. In 1990 werd het een C-toernooi met Marveld Recreatie als sponsor en dat is het daarna ook gebleven. Tot aan het eind was Tonny bestuurslid van het toernooi.

Tonny was een fanatieke en succesvolle jeugdtrainer en had diverse andere functies bij Sportvereniging Grol. Hij was betrokken bij het opzetten en organiseren van kampen, was voorzitter van de terreincommissie en heeft zitting gehad in de diverse besturen van s.v. Grol. In 1993 werd hij benoemd tot erelid van de vereniging. Een hele lange tijd was hij alle dagen te vinden op het sportpark, had hij het beheer over alle materialen en had toezicht op alles wat er gebeurde.

Zijn grootste passie was echter het Marveldtoernooi. Daar kon hij enorm van genieten. Daar heeft hij in de organisatie diverse functies vervult, van penningmeester, via accommodatiezaken tot reizen en prijzen. Dit laatste was echt zijn ding. Voor de prijzen (bekers en attenties voor de deelnemers, prijzen voor de verloting) reed hij stad en land af. Het was niet gauw goed en mooi genoeg. Hij heeft dit, hoe moeilijk hij het ook los kon laten, beetje bij beetje overgedragen, zoals ook al zijn overige kennis van en inbreng bij het toernooi. Hij kon enorm genieten van de aanwezigheid van alle internationale spelers, trainers en publiek op het sportpark, de sponsoravonden in de sporthal, de gezelligheid tijdens het toernooi-weekend, de karaoke sessies en de binnenlandse en buitenlandse uitjes met de organisatie naar collega-toernooien en deelnemende clubs.

Meer en meer sputterde zijn lichaam tegen en kon hij zich niet meer volledig inzetten voor Grol en het Marveldtoernooi. Toch probeerde hij zoveel mogelijk aanwezig te zijn. En ook op het afgelopen toernooi, zijn 34e, liet hij elke dag zijn gezicht nog even zien.

We wensen zijn vrouw Lidy, familie Hartman, familie te Veluwe en iedereen die hem kende heel veel sterkte.

We zullen hem nooit meer horen zingen: “Junge, komm bald wieder.”

Tonny, we zullen je missen.

Bestuur Internationaal Marveldtoernooi

Het condoleren van de familie kan op Vrijdagavond 27 september van 19.00 uur tot 19.45 uur in de aula van uitvaartcentrum Mussenbergh aan de Lichtenvoordseweg in Groenlo.

De crematie vindt plaats op Zaterdagmorgen 28 September om 10.00 uur in besloten kring in het crematorium Hart van Berkelland in Haarlo.