Uitslagen & Standen

‘Enjoy the tournamentweekend’

8 juni 2024

Terwijl buiten nog de laatste teamfoto’s worden gemaakt, druppelen de teams langzaamaan binnen en lopen naar de voor hen bestemde lange tafel in de sporthal. Zodra alle teams hebben plaatsgenomen heet Marco Frank, toernooivoorzitter, in meerdere talen iedereen van harte welkom op het 34ste internationale Marveldtoernooi in Groenlo.  

Dit jaar twee nieuwe teams die deelnemen aan het toernooi, te weten de Chinese Football Boys uit China en FC Nordsjaelland uit Denemarken.  

“In drie dagen worden er maar liefst 42 wedstrijden gespeeld met als hoogtepunt zondag om 15.45 uur de finale.” Frank schetst vervolgens in het kort de historie van het toernooi en toont vervolgens de namen van bekende profvoetballers die hier in het verleden hebben deelgenomen aan het toernooi, een indrukkende lijst. Grote schoenen om te vullen voor de aanstaande sterren van morgen.  

Dan wordt er vervolgens stilgestaan bij een feestelijk feit: PSV neemt dit jaar voor de 25e keer deel aan het toernooi. In 1997 deed de Philips Sport Vereniging voor het eerst mee en wist sindsdien het toernooi drie keer te winnen. Enkele bekende ‘PSV-spelers’ die in die kwart eeuw voor PSV uitkwamen op het toernooi  zijn Ibrahim Afellay, Cody Gakbo en Memphis Depay. Marco Frank benadrukt de speciale relatie tussen het toernooi en de club en noemt PSV ‘vrienden van het toernooi’.  

Tenslotte is het aan wethouder van de gemeente Oost Gelre Jos Hoenderboom om het toernooi officieel te openen. En met behulp van Google Translate heet hij de teams in hun eigen taal welkom, behalve in het Chinees. Daar waagde hij zich niet aan. De toernooivoorzitter sluit de opening af met de woorden: “Enjoy the tournamentweekend!”