Uitslagen & Standen

4000 Flesjes minder afval dankzij bidons

9 juni 2024

Afgelopen jaar deden ze hun entree op het Marveldtoernooi, de speciaal voor alle spelers op het Marveldtoernooi aangeschafte bidons, aangeboden door Damen Gifts BV uit Lichtenvoorde. Ieder team ontvangt bij ontvangst op Sportpark Den Elshof een kratje met eigen bidons om zelf na te vullen bij de tappunten op het sportpark, met kristalhelder Achterhoeks kraanwater. Deze editie voor het eerst met een sneltap, waarmee met slechts één handomdraai het gehele kratje in een keer gevuld kan worden.  

Met deze herbruikbare waterflessen wil de organisatie van het toernooi op een positieve manier bijdragen aan een stukje duurzaamheid. Frank Walterbos van het Marveldtoernooi geeft aan dat naast de duurzaamheidambities de waterflessen ook bedoeld zijn om het kwalitatief goede Nederlandse drinkwater te promoten. “Nederlandse voetbalteams zijn wel gewend om water uit de kraan te halen, maar in het buitenland kan dit niet altijd. Met onze waterflessen promoten wij ook het Nederlandse drinkwater onder de buitenlandse teams.”  

Op iedere bidon de clubnaam en een nummer, zodat elke speler zijn eigen fles heeft. Na afloop van het toernooi mogen de spelers de bidon mee naar huis nemen als tastbare herinnering aan hun deelname aan het Marveldtoernooi.