Actueel Archief

Real Madrid Winnaar 22e Marveld-C-toernooi

31-05-2011

Na een super spannende finale tussen Real Madrid en PSV was er een groot aantal penalty’s nodig om uit te maken wie zich winnaar van het 22e Marveld Toernooi mocht noemen. Real Madrid had alle groepswedstrijden gewonnen maar wist uit ervaring dat dit niet voldoende is om het toernooi op haar naam te schrijven. Zij waren er echter op gebrand deze zesde deelname een gouden randje te geven. Na een lange serie strafschoppen vloog de bal na het schot van PSV uiteindelijk over het net en konden de Madrilenen gaan feestvieren.

Winnaar

Top Voetbal, fantastisch weer en veel bezoekers
Op de drie velden was de afgelopen dagen top-voetbal te zien. En alsof de organisatie het zo had kunnen regelen, onder perfecte weersomstandigheden. Niet te warm en niet te koud, af en toe een lekker zonnetje en als de regen al viel dan besloot ze dat te doen nadat de wedstrijden waren afgelopen. Veel mensen wisten het sportpark aan de Elshofweg in Groenlo te vinden om zich te vermaken met top-voetbal en voor wie wat anders wilde, diverse randactiviteiten. De organisatie kan ook na deze 22e editie wederom terugkijken om een geslaagd voetbal evenement.

Speler en keeper van het toernooi
Ieder jaar speuren scouts naar spelers die extra uitblinken. Dit jaar viel de keus voor Speler van het toernooi op de nummer 9 van Real Madrid, José Ángel Pozo la Rosa. Deze speler is zeer sterk aan de bal, moeilijk af te stoppen, heeft een zeer hoge handelingssnelheid en is zeer doelgericht. Hij was de afgelopen dagen in wedstrijden vaak de speler met de beslissende pass. Tevens is hij de topscoorder van het toernooi.

Feyenoord heeft de Fair-Play cup in de handen gekregen.

Als Keeper van het toernooi lieten de scouts hun oog vallen op Igor Obukhov van Zenit Sint Petersburg. Hij is een sterk coachende keeper die zeer goed meevoetbalt; een complete doelverdediger.

    
Beste speler en beste keerper van het toernooi

Beste Grol speler en Aanmoedigingsprijs
Binnen de Grol zijn ook ieder jaar prijzen beschikbaar. Het begeleidingsteam heeft na beraad als beste speler van het toernooi Tim Peters aangewezen. Volgens het juryrapport beschikt hij over echte leiderscapaciteiten, zowel binnen als buiten de lijnen. Hij gaat voorop in de strijd, schuwt geen enkel duel en is er altijd voor zijn teamgenoten. Hij is bijna niet van de bal te krijgen en dat maakt hem een onmisbare schakel binnen de selectie.
De aanmoedigingsprijs 2011 is voor Tim Leusink die het afgelopen seizoen voor het eerst als voorstopper heeft gevoetbald. Tijdens het Marveld Toernooi  heeft hij laten zien dat hij als eerste jaars C-junior ook spitsen van bijvoorbeeld Liverpool uit kan schakelen. Aan deze leergierige jongen gaat de SV grol nog veel plezier beleven.

 2011 Meest waardevolle speler van het toernooi     2011 Aanmoedigingsprijs

Plaats 3-8
Twee nieuwelingen waren in 2011 naar Groenlo gekomen: Liverpool en Zenit Sint Petersburg. De beide debutanten wisten zich in de hoogste regionen van het toernooi te voetballen en troffen elkaar in de wedstrijd om de plaatsen 3 en 4. Met een doelpunt verschil wonnen de Engelsen van het Russische team.

De achterban van het grote Feyenoord en Ajax wil elkaar nog wel eens ietwat onvriendelijk bejegenen. De C-spelers van de beide clubs lieten zien dat dit als spelers onderling helemaal niet geldt. Beide teams gaan als zij elkaar op diverse toernooien tegenkomen uitermate vriendelijk met elkaar om. Op voetbalgebied deden zij weinig voor elkaar onder en een reeks penalty’s was ervoor nodig om te bepalen dat het Rotterdamse Feyenoord de 5e positie en het Amsterdamse Ajax de zesde stek innam.

Het Deense Bröndby en het Belgische Anderlecht kwamen elkaar tegen in de match om de 7e en 8e plaats welke de Denen winnend afsloten. Voor beide teams die over een uitstekende jeugdopleiding beschikken was het de tweede keer dat zij deelnamen in Groenlo. Met deze buitenlandse ploegen kent het Marveld Toernooi diverse speelstijlen. 

Regio en veel nationaliteiten
De regio werd naast Grol ook vertegenwoordigd door de academie van FC Twente. Voor de 14e keer alweer was FC Twente deelnemer op het Marveldtoernooi en deze keer werd na winst op Auxerre de negende stek binnengesleept.
De winnaar van de afgelopen twee jaren, het Franse Auxerre kwam met een jonge ploeg naar Groenlo. Hun beste C spelers moesten dit weekend spelen met de belangrijkste ploegen uit Frankrijk. De “jonkies”  deden veel nieuwe ervaringen op in de Achterhoek en wisten de tiende plaats te bemachtigen.

Het Engelse Manchester United, vorig jaar nog goed voor de derde positie nam bij hun negende bezoek aan het Marveld Toernooi de elfde plek in beslag. Ondanks de gestopt penalty wisten ze toch nog voorbij grol te komen.  Het team van SV Grol heeft zich dit jaar kranig geweerd. Met twee punten kwamen zij uit de poule en slechts op doelsaldo bleven zij achter FC Twente. Twee maal werd een penalty van een tegenstander gestopt. Zaterdag wist Tim Penterman het schot van Twente buiten het doel te houden en zondag herhaalde Bob Meuleman dit kunstje tegen Manchester United.