Actueel Archief

Nevenactiviteiten druk bezocht

29-05-2011

Het Marveldtoernooi is een weekend lang één groot feest voor de aanwezige jeugd. Voetbal kijken naar toekomstige idolen en bij een prachtige goal of actie even wegdromen dat je zelf ooit in een shirt van één van de op het Marveldtoernooi uitkomende clubs mag spelen. Naast jeugdvoetbal op het allerhoogste niveau heeft het toernooi nog veel meer te bieden voor de jeugd.

 Kijken naar het edele voetbalspelletje is leuk natuurlijk maar het zelf uitoefenen daarvan is natuurlijk nog veel leuker. Op de vrije velden wordt dan ook volop zelf een potje voetbal gespeeld of worden pogingen gedaan zojuist geziene  oogstrelende acties na te doen. Vaak met wisselend succes. Daarnaast diverse voetbalspelletjes, als latje trappen, de panna-arena, op zondag Pelota events met tal van leuke voetbalspelletjes. Nieuw op het Marveldtoernooi dit jaar is Bossaball, een nieuwe spectaculaire sport.Bossaball

Swingende sport

 “Het is een mix van voetbal, volleybal en turnen. Het wordt gespeeld op een speciaal ontworpen opblaasbaar speelveld, met in het midden een trampoline,” vertelt Evelien Nijland, medewerkster van Music and Sports, ‘eigenaar’ van de rechten van deze nieuwe hype. Broer Wilco Nijland is eigenaar-directeur van Music and Sports. Zelf beoefent ze deze sport ook. “Het is de leukste sport die ik ooit gespeeld heb.” De sport is in Brazilie ontstaan en wordt dus altijd onder prachtige weersomstandigheden gespeeld. De tropische muziek zorgt voor een extra dimensie. “De muziek is echt belangrijk. Zo wordt het spelletje nog swingender en nodigt het de spelers uit de mooiste sprongen en duiken te maken. Als we het hier organiseren spelen we het of met mooi weer buiten, of anders in een hal.”

WK Bossaball

“De spelregels van bosaball zijn redelijk eenvoudig,” zo ervoer Evelien Nijland. “Je mag de bal zes keer overspelen naar elkaar, waarbij minmaal één soccertouch moet zitten. Als de bal op het gele deel van het veld belandt krijg je één punt, wanneer  de bal in het rode deel, de bossawall, het trampolinegedeelte, op de grond komt dan krijg je drie punten. In dat deel van het veld staat maar één speler. Een set gaat tot 21 punten.” Het spelletje breidt zich als een olievlek over de hele wereld uit inmiddels. “We zijn onlangs nog voor een demonstratie naar Quatar geweest en in Nederland zijn we bezig een Eredivisie op te starten en met het organiseren van een WK in Brazilie.” Dat bosaball een grote aantrekkingskracht heeft was ook op het Marveldtoernooi duidelijk. Helaas moet Evelien diverse keren nee verkopen als een groepje jeugd vraagt of ze ook nog een keer een wedstrijd mogen spelen. Een groepje jongens uit de A-jeugd van sv Grol heeft het bij Evelien toch voor elkaar weten te krijgen. Evelien lacht. “Ze hebben me beloofd te helpen met het afbreken.”  Dezelfde jongens hebben al hun charmes in de strijd gegooid haar te bewegen zondag toch vooral terug te komen. Het lijkt haar ook wel wat in Groenlo te blijven. De Grol-jongens ook wel. Ze pleegt een telefoontje, maar helaas moet ze zondag op een evenement in Amsterdam staan. “Ik heb al vele verhalen gehoord dat het hier erg gezellig is. Ik was graag gebleven, maar helaas. Volgend jaar maar direct regelen dat we hier dan het gehele weekend staan.”

 


Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.