Actueel Archief

Nevenactiviteiten druk bezocht

29-05-2011

Het Marveldtoernooi is een weekend lang één groot feest voor de aanwezige jeugd. Voetbal kijken naar toekomstige idolen en bij een prachtige goal of actie even wegdromen dat je zelf ooit in een shirt van één van de op het Marveldtoernooi uitkomende clubs mag spelen. Naast jeugdvoetbal op het allerhoogste niveau heeft het toernooi nog veel meer te bieden voor de jeugd.

 Kijken naar het edele voetbalspelletje is leuk natuurlijk maar het zelf uitoefenen daarvan is natuurlijk nog veel leuker. Op de vrije velden wordt dan ook volop zelf een potje voetbal gespeeld of worden pogingen gedaan zojuist geziene  oogstrelende acties na te doen. Vaak met wisselend succes. Daarnaast diverse voetbalspelletjes, als latje trappen, de panna-arena, op zondag Pelota events met tal van leuke voetbalspelletjes. Nieuw op het Marveldtoernooi dit jaar is Bossaball, een nieuwe spectaculaire sport.Bossaball

Swingende sport

 “Het is een mix van voetbal, volleybal en turnen. Het wordt gespeeld op een speciaal ontworpen opblaasbaar speelveld, met in het midden een trampoline,” vertelt Evelien Nijland, medewerkster van Music and Sports, ‘eigenaar’ van de rechten van deze nieuwe hype. Broer Wilco Nijland is eigenaar-directeur van Music and Sports. Zelf beoefent ze deze sport ook. “Het is de leukste sport die ik ooit gespeeld heb.” De sport is in Brazilie ontstaan en wordt dus altijd onder prachtige weersomstandigheden gespeeld. De tropische muziek zorgt voor een extra dimensie. “De muziek is echt belangrijk. Zo wordt het spelletje nog swingender en nodigt het de spelers uit de mooiste sprongen en duiken te maken. Als we het hier organiseren spelen we het of met mooi weer buiten, of anders in een hal.”

WK Bossaball

“De spelregels van bosaball zijn redelijk eenvoudig,” zo ervoer Evelien Nijland. “Je mag de bal zes keer overspelen naar elkaar, waarbij minmaal één soccertouch moet zitten. Als de bal op het gele deel van het veld belandt krijg je één punt, wanneer  de bal in het rode deel, de bossawall, het trampolinegedeelte, op de grond komt dan krijg je drie punten. In dat deel van het veld staat maar één speler. Een set gaat tot 21 punten.” Het spelletje breidt zich als een olievlek over de hele wereld uit inmiddels. “We zijn onlangs nog voor een demonstratie naar Quatar geweest en in Nederland zijn we bezig een Eredivisie op te starten en met het organiseren van een WK in Brazilie.” Dat bosaball een grote aantrekkingskracht heeft was ook op het Marveldtoernooi duidelijk. Helaas moet Evelien diverse keren nee verkopen als een groepje jeugd vraagt of ze ook nog een keer een wedstrijd mogen spelen. Een groepje jongens uit de A-jeugd van sv Grol heeft het bij Evelien toch voor elkaar weten te krijgen. Evelien lacht. “Ze hebben me beloofd te helpen met het afbreken.”  Dezelfde jongens hebben al hun charmes in de strijd gegooid haar te bewegen zondag toch vooral terug te komen. Het lijkt haar ook wel wat in Groenlo te blijven. De Grol-jongens ook wel. Ze pleegt een telefoontje, maar helaas moet ze zondag op een evenement in Amsterdam staan. “Ik heb al vele verhalen gehoord dat het hier erg gezellig is. Ik was graag gebleven, maar helaas. Volgend jaar maar direct regelen dat we hier dan het gehele weekend staan.”

 


Manchester City op alle fronten tevreden!

Craig Mudd, de trainer van Manchester City Under 14, is zeer tevreden over zijn eerste Marveld toernooi ervaringen.

“We zoeken de beste speler van het toernooi!”

Een uitgebreide commissie van 8 leden zoekt uiteindelijk met elkaar de beste speler en keeper van het toernooi. Een wijze commissie moet dat zijn want het is een omvangrijk karwei!

“Meteen doen!!”

We maken een babbeltje met Lianne Lindner. Lianne Lindner zegt u? Is dat niet? Ja, ja ze is het inderdaad! Als 5-jarige meldde zij zich al aan bij sv Grol, samen met haar tweelingzus Simone. Er waren toen nog geen meisjesteams dus moesten ze samen spelen met jongens om later met onder andere Carry Walterbos, Nancy Reinders en Ans Theissen het dameselftal te vormen. Zij speelde van 1986 tot 2007 bij ‘de Grol’.

Wooow!

Een plaatje dat zeer gekoesterd kan worden door het team van sv Grol. Grol – Atletico 1-0!

Yesss!

Spelen buiten de jonge talenten hun laatste potjes van de zaterdag, gadegeslagen door duizenden toeschouwers, in het sportcafé vele liefhebbers van de Oranje Leeuwinnen die de wedstrijd tegen Kameroen volgen op het WK in Frankrijk.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.