Actueel Archief

Team sv Grol klaar voor ‘eigen’ toernooi

27-05-2011

"De jongens moeten er vooral van genieten"

De meeste spelers van het team van sv Grol speelden afgelopen jaar al op het ‘eigen' Marveldtoernooi, maar ook een aantal jongens die voor het eerst in een totaal andere ambiance zullen spelen dan zij doorgaans op zaterdag gewend zijn op hun eigen sportcomplex. Voor elke speler, van welk team dan ook, is het Internationale Marveldtoernooi een belevenis die voor altijd in het geheugen gegrift blijft. Het is niet voor niets dat Klaas Jan Huntelaar in een interview voor het toernooiboekwerk 2009 nog haarfijn kon vertellen hoe hij het toernooi zelf beleefd had in 1996, en dat hem daar vooral de prachtig aangeklede sporthal bijgebleven was waarin alle teams gezamenlijk ontbeten met elkaar. Als het Marveldtoernooi  bij spelers met deze staat van dienst al een onuitwisbare indruk achtergelaten heeft, wat gaat er dan wel niet om in de hoofdjes van onze eigen Grolspelers.

 

 

Voorbereiding

"Een maand  geleden zijn we begonnen met de voorbereiding. Die is door het spelen van de nacompetitie door Grol B1 niet helemaal geworden zoals we aanvankelijk gepland hadden, maar dat geeft niet. De groep heeft desondanks toch nog een paar keer samen kunnen trainen,´ vertelt trainer-coach Michel Kamphuis.  `´Ze zijn goed aan elkaar gewend nu en ze hebben er allemaal ontzettend veel zin in. Ook wij als begeleidingsteam," vult Bart Porskamp aan.  Samen met Tom Kaak, Bjorn  Koldeweij en Richard Bruins vormen Kamphuis en Porskamp  de technische staf van de sv Grol Marveldselectie.  Het team van sv Grol bestaat evenals voorgaande edities uit een mix van 1e jaars B1 spelers en 2e jaars C1 spelers, om zodoende een beetje extra weerstand te kunnen bieden tegen al die toekomstige vedetten.

Fysiek sterk

Hoe het dit toernooi zal gaan verlopen is koffiedik kijken, maar de spelers die afgelopen jaar actief waren op het toernooi hopen stiekem op de herhaling van de stunt van afgelopen jaar, toen er een dikverdiende 2-1 overwinning behaald werd op het Turkse Galatasaray. `We zien wel,` zegt Michel Kamphuis.  ´`Als begeleidingsteam hebben we geen ervaring op het Marveldtoernooi. We kennen het alleen maar als toeschouwer, maar we hebben afgelopen  jaar wel goed rondgekeken.`Eigenlijk hebben we geen verwachtingen,` bekent Bart Porskamp. `We hebben een fysiek  sterke ploeg voor deze lichting. Misschien dat we op dat punt  een keer het verschil kunnen maken. Niemand weet met wat voor teams de nieuwkomers  Zenit en Liverpool aan zullen treden, dus wie weet, maar het allerbelangrijkste is dat de jongens er enorm van gaan genieten. Hoe het ook verloopt, elke wedstrijd begin je weer op 0-0.

 

Ook op Marveld

Het team van sv Grol is evenals alle andere teams dit weekend ondergebracht in luxe bungalows bij buurman Marveld Recreatie. `Ook een hele belevenis voor de jongens. Ook zij zijn een weekend van huis af. We maken er samen een prachtig weekend van, waarin de gezelligheid voorop staat,` kijkt Kamphuis vooruit. `Er zijn jongens die vroegen of ze de Playstation mee mochten nemen. Natuurlijk mag dat. Ze mogen ook nootjes of fris meenemen,  geen enkel probleem. Vanzelfsprekend  is een stukje discipline belangrijk dit toernooi. Niet te laat naar bed dus. Dan kom je jezelf van zelf wel een keer tegen. We zijn erg benieuwd hoe de jongens zich zullen houden. Tegen betere teams, veel publiek langs de zijlijn en ook hoe ze het er mentaal vanaf brengen.`  Vrijdagavond treedt het team van sv Grol voor haar eerste wedstrijd aan. Liverpool is de eerste tegenstander. `We zien er ontzettend naar uit,` roepen Porskamp en Kamhuis gelijktijdig.

 


“Mijn ambitie is om wedstrijden te leiden op het hoogste niveau van de dames”

Lizzy van der Helm is de eerste vrouwelijke scheidsrechter op het Marveldtoernooi. De spraakwaterval uit Zoetermeer voelt zich hier als in een vis in het water.

Manchester City op alle fronten tevreden!

Craig Mudd, de trainer van Manchester City Under 14, is zeer tevreden over zijn eerste Marveld toernooi ervaringen.

“We zoeken de beste speler van het toernooi!”

Een uitgebreide commissie van 8 leden zoekt uiteindelijk met elkaar de beste speler en keeper van het toernooi. Een wijze commissie moet dat zijn want het is een omvangrijk karwei!

“Meteen doen!!”

We maken een babbeltje met Lianne Lindner. Lianne Lindner zegt u? Is dat niet? Ja, ja ze is het inderdaad! Als 5-jarige meldde zij zich al aan bij sv Grol, samen met haar tweelingzus Simone. Er waren toen nog geen meisjesteams dus moesten ze samen spelen met jongens om later met onder andere Carry Walterbos, Nancy Reinders en Ans Theissen het dameselftal te vormen. Zij speelde van 1986 tot 2007 bij ‘de Grol’.

Wooow!

Een plaatje dat zeer gekoesterd kan worden door het team van sv Grol. Grol – Atletico 1-0!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.