Actueel Archief

René van der Gijp in topvorm tijdens sponsoravond S.V. Grol

27-05-2011

Alle aanwezige sponsoren en andere belangstellenden waren het helemaal met elkaar eens. Nog nooit heeft een sponsoravond van de sportvereniging Grol zoveel belangstelling getrokken als afgelopen donderdagavond. Op de vooravond van de 22e editie van het Internationaal Marveldtoernooi was de door Kaak Party Verhuur tot een feestelijke schouwburg omgebouwde sporthal tot de laatste plaats toe bezet. Dit betekende dat iets meer dan 500 belangstellenden getuige waren van een avondvullend programma, geheel in stijl aangekleed met een drankje en een hapje.

De massale belangstelling van de zijde van de sponsoren en andere gasten had natuurlijk helemaal te maken met de aanwezigheid van niemand minder dan René van der Gijp. En dit laatste was niet ten onrechte. Voetbalanalist en entertainer Van der Gijp, momenteel met name veel bekendheid genietende vanwege zijn inbreng in het tv-programma Voetbal International, zorgde met zijn grappen en grollen voor niet alleen de nodige sfeer, maar ook de nodige hilariteit. De inmiddels 50-jarige oud-international kreeg al direct de lachers op zijn hand vanwege de overigens beschamende maar wel geheel eigen manier waarop hij voorzitter Hans Scheinck wegzette, die hem op een gepaste en diplomatieke wijze wilde introduceren. "Dit is geen introductie meer, dit is het opzeggen van een gedicht waar ook nog eens geen touw aan vast te knopen is", aldus Van der Gijp.

KIJKCIJFERS

Aan de hand van presentator en aangever Bert van Losser, bekend van RTV Oost, ging René van der Gijp uitvoerig in op zijn aandeel in de tv-voetbalshow van RTL 7.

"In het hele leven zijn twee zaken van belang om te kunnen slagen en dat zijn talent en geluk. Dat zijn zaken die heb je of die heb je niet. Dat geldt ook wat mij betreft met betrekking tot mijn wekelijkse optreden in Voetbal International. Dat heeft inmiddels tot gevolg dat het contract met drie jaar is verlengd. Samen met Johan Derksen vorm ik een uitstekend uitgebalanceerd koppel. Onze kracht, beter gezegd ons succes bestaat uit het gegeven dat wij geen bevestiging nodig hebben. Het is heerlijk om te zeggen wat je vindt en dat zeker over iets waar je verstand van hebt. Dat zou eigenlijk overal in dit land moeten gebeuren. Iedereen moet alleen iets zeggen over datgene waar hij of zij verstand van heeft. Dan zou het in dit land een stuk rustiger zijn. Het genot om over de voetballerij en de daarbinnen opererende mensen te zeggen wat ik wil, is ook de belangrijkste reden dat ik geen functie ambieer binnen dezelfde voetballerij. Het gevolg hiervan is wel dat je geen vrienden hebt binnen deze tak van sport, maar dat boeit mij totaal niet. Het belangrijkste is dat ik de mensen, in mijn geval voornamelijk de tv-kijkers thuis, kan en mag vermaken. En het bewijs dat ik daar samen met Johan Derksen en ook Wilfred Genee behoorlijk in slaag, wordt wel geleverd door het gegeven dat het aantal kijkers naar het programma Voetbal International sedert mijn komst is uitgebreid van 300 duizend naar 800 duizend."

ZWARTE CROSS       

Naast het door voorzitter Ben Bomers van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi gepresenteerde deelnemersveld aan de sportieve editie van dit jaar en de muzikale inbreng van de formatie The Heinoos, was het voor de pauze de beurt aan gastspreker Ronnie Degen, algemeen directeur van de Feestfabriek AKG (Alles Komt Goed) BV en derhalve organisator van het jaarlijkse mega evenement Zwarte Cross.

Aan de hand van een powerpoint presentatie en kleurrijke filmbeelden ging Degen uitvoerig in op het ontstaan van het massale gebeuren op de Besselinkschans in Lievelde. Eén van de grootste evenementen van Nederland daar waar het een combinatie betreft van motorsport, muziek, theater, stunts, spektakel en humor.

Onder het motto ‘Het leven is één groot feest!' schetste Ronnie Degen de volle hal op het sportpark Den Elshof een duidelijk beeld van de periode vanaf 1997, het jaar waarin de Zwarte Cross voor de eerste maal in Hummelo werd gehouden. Waren er toen 150 deelnemers en 1.000 toeschouwers, het tweede jaar in de Veldhoek was het aantal bezoekers reeds verviervoudigd. Na de Zwarte Cross-periode 1999-2005 in Halle verhuisde het cross- en muziekcircus in 2006 naar ‘de Schans' in Lievelde.

In vogelvlucht wandelde Degen door de jaren tot en met 2010, waarbij hij met name stilstond bij de editie 2010 van de Zwarte Cross, toen men werd geteisterd door een wervelstorm waardoor er een meer dan bizarre situatie ontstond op het evenementen- en feestterrein. Desalniettemin werd met een bezoekersaantal van 148 duizend een nieuw record geboekt. Dit record hoopt men dit jaar opnieuw te breken met het bereiken van een bezoekersaantal van 150 duizend. De Zwarte Cross 2011 vindt dit jaar plaats van donderdag 14 juli tot en met zondag 17 juli. 

gijp
René van der Gijp tijdens de sponsoravond van S.V. Grol.