Actueel Archief

Liverpool en Zenit spelen in Groenlo

24-04-2011

Rene van der Gijp en Ronnie Degen op sponsoravond. Maar liefst 7 nationaliteiten geven acte de presence op de 22e editie van het Internationale Marveldtoernooi. In een bomvol sportcafé is tijdens de Fancy Fair van de VSVG (vrienden van de s.v. Grol) op zaterdag 9 april door het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi het volledige deelnemersveld gepresenteerd en werd de loting voor de groepsindeling verricht.

Het Marveldtoernooi, dat dit jaar plaats vindt in het weekend van 27, 28 en 29 mei a.s., kent wederom twee nieuwe deelnemers: Liverpool FC uit Engeland en Zenit St Petersburg uit Rusland. Een lang gekoesterde wens van de organisatie gaat hiermee in vervulling.

De Nederlandse deelname bestaat uit: Feyenoord uit Rotterdam, PSV uit Eindhoven, FC Twente Enschede, Ajax uit Amsterdam ens.v. Grol uit Groenlo.

De overige buitenlandse deelname bestaat uit nog 5 topploegen die ook in 2010 aanwezig waren op ons toernooi, te weten Manchester United uit Engeland, RSC Anderlecht uit België, Real Madrid uit Spanje, Auxerre uit Frankrijk (winnaar 2009 en 2010) en Bröndby uit Denemarken. Kortom wederom een deelnemersveld van topniveau!

De loting
De loting van het 22e Internationale Marveldtoernooi werd verricht door Femke Schröder. Femke is vrijwilligster bij de Stichting KinderWensmobiel. Een Stichting die er is voor acuut en chronisch zieke kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om een dagje uit te gaan. Met behulp van een kinderambulance zorgt de stichting er voor dat deze kinderen bijv. een dagje naar de dierentuin kunnen gaan of opa en oma kunnen bezoeken. Dit kan al heel bijzonder zijn voor deze kinderen en dit doet hen goed! Vanzelfsprekend wil het Internationaal Marveldtoernooi hier in 2011 een steentje aan bijdragen.

loting2011

De poule-indeling voor het Marveldtoernooi ziet er als volgt uit:

PEPSI groep

SV Grol
FC Twente
Ajax
Brondby
Zenit St Petersburg
Liverpool

DLA ICT groep

PSV
Feyenoord
Auxerre
Anderlecht
Real Madrid
Manchester United

Sponsoravond
Het Marveldtoernooi begint traditioneel met een sponsoravond op donderdagavond 26 mei a.s.. Deze avond wordt in samenwerking met het bestuur van de sv Grol georganiseerd. Afgelopen zaterdag werden de gastsprekers van de sponsoravond bekend gemaakt. Naast Ronnie Degen van de Feestfabriek / Zwarte Cross zal ook Rene van der Gijp naar Groenlo komen.

Wij hopen u enthousiast te hebben gemaakt voor het aankomende Marveldtoernooi in het weekend van 27, 28 en 29 mei a.s. Een toernooiweekend met niet alleen een topniveau aan deelnemers, prachtig voetbal maar ook nog tal van spectaculaire nevenactiviteiten voor jong en oud.

Hieronder een korte toelichting van de deelnemende teams

S.V. GROL
Vanzelfsprekend is ons eigen team weer van de partij. Het is telkens weer een fantastische ervaring voor onze spelers, een toernooi waar zij nog lang aan terug zullen denken. Ik wens onze spelers voor het komende toernooi nu al heel veel succes. Jongens geniet er van.

P.S.V.
Doet in 2011 al weer voor de 14e keer mee aan ons toernooi. Zij zullen er vol voor gaan om in de 22e editie van het Marveldtoernooi de finale te bereiken. Een ploeg natuurlijk om altijd rekening mee te houden.

FC TWENTE
De regionale trots FC Twente uit Enschede is wederom aanwezig voor de regionale inbreng. Net als met hun hoofdmacht timmeren zij met hun jeugdopleiding al jaren flink aan de weg. Met de komst van FC Twente hopen wij op veel publiek uit de regio. Wie weet kunnen wij hen dan wederom begroeten als de landskampioen?

FEYENOORD
Doet komend jaar al voor de 19e achtereenvolgende keer mee aan ons toernooi. Jullie horen het goed. Zij hebben het toernooi tot op heden 3 x gewonnen, maar de laatste keer was in 1997, alweer 12 jaar geleden. Wie weet gaan zij dit jaar hoge gooien op ons toernooi, want de jeugdopleiding van Feyenoord staat nog steeds hoog aangeschreven.

AJAX
De jeugd van Ajax komt alweer voor de 15e achtereenvolgende keer naar Groenlo. Ik kan u verzekeren dat zij dit jaar, ondanks alle recente ontwikkelingen binnen deze club, weer met de sterkst mogelijke bezetting naar ons toernooi zullen afreizen. Zij komen telkens weer heel graag naar Groenlo en zijn er op gebrand weer een goede prestatie neer te zetten.

AUXERRE
De winnaar van het Marveldtoernooi in 2009 en 2010. Vanzelfsprekend is deze vaak technische en fysiek sterke ploeg weer van de partij. Het Franse jeugdvoetbal staat bekend om zijn techniek en combinatiespel. Zeker weer een waardevolle aanvulling op de diversiteit van voetbalstijlen op het komende Marveldtoernooi.

BRÖNDBY
In 2010 was deze ploeg uit Kopenhagen ook al aanwezig op het Marveldtoernooi. Zij wisten zelfs de finale te bereiken, waarin zij van Auxerre verloren. Deze Deense ploeg staat alom bekend om haar zeer goede jeugdopleiding en heeft dan ook al menig talent voortgebracht. De verwachting is dat zij ook dit jaar weer hoge ogen zullen gaan gooien.

RSC ANDERLECHT
Net als vorig jaar is RSC Anderlecht weer van de partij. Wederom hebben wij dus de absolute topclub uit België kunnen vastleggen. Vorig jaar hadden zij een goed team en speelden zij prima verzorgd voetbal. Dit jaar hebben zij een nog sterkere lichting. Zij zouden dit jaar wel eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen.

REAL MADRID
Real, de Koninklijke uit Madrid is alweer voor de 6e achtereenvolgende keer actief op het Marveldtoernooi. Een teken dat zij ontzettend graag naar Groenlo komen. Vaak waren zij bij de laatste vier, maar het is hen nog niet gelukt ons prestigieuze toernooi te winnen. Het is hen ontzettend veel waard ons toernooi een keer op hun naam te schrijven.

ZENIT SINT PETERSBURG
Uit Rusland waren Lokomotiv Moskou en de Konoplev Football Academy reeds eerder aanwezig op ons toernooi. Nu hebben wij topclub Zenit Sint Petersburg kunnen strikken. Onlangs nog verliezend tegenstander van FC Twente in de Europa League. Henk van Stee, voorheen actief als jeugdtrainer bij Feyenoord en ex-trainer van De Graafschap is hier thans hoofd jeugdopleiding.

MANCHESTER UNITED
Deze topclub uit Engeland, koploper in de Premier League, bijna halve finalist in de Champions Lague en één van de rijkste clubs ter wereld komt al weer voor de 9e keer naar Groenlo. Ja u hoort het goed. Het Marveldtoernooi is al jaren achtereen een vast onderdeel geworden van hun wereldberoemde jeugdopleiding. Wij zijn trots deze topploeg opnieuw naar het Marveldtoernooi te hebben kunnen halen.

LIVERPOOL
Met de deelname van Liverpool gaat een lang gekoesterde wens van de organisatie in vervulling. Wij weten dat wij hier ook heel veel toeschouwers een heel groot plezier mee doen. Een traditionele topclub uit Engeland met een gedegen en aansprekende jeugdopleiding. Samen met al die andere Nederlandse en Europese topploegen kunnen wij spreken van een prachtig affiche.