Actueel Archief

Auxerre wint 21ste Marveldtoernooi

01-01-2011

Voor de tweede keer op rij heeft het Franse Auxerre het Marveld C Toernooi gewonnen.

De winnaars van vorig jaar kwamen overtuigend als winnaar uit hun groepsfase. Zij bleven 1 puntje voor op de Deense debutant Bröndby. De groepswedstrijd zondagmorgen tussen Auxerre en Bröndby eindigde in een onbesliste 0-0. In de finale kwamen zij elkaar wederom tegen. In de eerste helft van de finale zette Auxerre 1-0 op het scorebord en wist dit vast te houden tot scheidsrechter Luinge het eindsignaal floot. 

Auxerre won tevens de Fairplay-cup. Zij zijn het gehele weekend beoordeeld op hun gedrag, niet alleen op de voetbalvelden maar ook in de eetzaal, de huisjes op Marveld en verder op het compex. 

Beste Speler en Keeper
Ook dit jaar liepen diverse scouts op de Grolse voetbalvelden om de beste speler en keeper van het toernooi uit te kiezen. Zij kozen unaniem de nummer tien van Ajax, Tobias Christensen als beste speler 2010. Tobias was het gehele toernooi altijd aanspeelbaar. Had hij geen bal dan zocht hij altijd de vrije ruimte, hij is wendbaar, draait snel weg, zoekt altijd de combinatie en coacht zijn medespelers goed. Dit maakt hem een complete voetballer.

De benoeming van de beste toernooi keeper was moeilijker. Er stonden meerdere formidabele kerels onder de diverse doelpalen. Uiteindelijke heeft het scouts-team de keus laten vallen op PSV keeper Zeus de la Paz. Volgens het juryrapport heeft Zeus uitstraling, geeft hij de juiste aanwijzingen aan zijn medespelers en straalt hij vertrouwen uit.

Meest Waardevolle Speler en Aanmoedigingsprijs
Binnen het Grol team zijn ook twee spelers in het bijzonder uitgeblonken. Meest Waardevolle Grol speler 2010 is Jorn Reijerink geworden. Jorn is een rots in de Grolse branding, heerst in de lucht, is onverzettelijk met een apart gevoel voor humor en beschikt over een super mentaliteit.

De aanmoedigingsprijs gaat dit jaar naar Stan van Lent. Stan heeft een goed toernooi gespeeld en mag als C1 speler nu al als één van de besten van de Grol selectie worden genoemd. Hij heeft een prima traptechniek, was altijd voorop in de strijd en heeft enorm veel meters gemaakt de afgelopen dagen. Met zijn goede instelling is hij een voorbeeld voor de groep.

Topscorer
De IJslandse Pordur Jon Johannesson die bij Anderlecht speelt werd met vijf doelpunten de topscorere van de editie 2010.

Manchester blij met derde stek
Voor de achtste keer kwam het jeugdteam van Manchester United naar Groenlo. Tot nu toe wisten zij niet hoger te komen dan de zesde positie. Dolblij waren ze dan ook toen zij zondagmorgen als winnaar hun poule afsloten. In de kruisfinale stuitten zij op het Deense Bröndby die te sterk voor hun bleek. De troostfinale wisten ze echter ook te winnen van Ajax, de ploeg van wie ze in de poule nog hadden verloren. Uiterst tevreden was Manchester United dan ook met de derde positie. Ajax nam de vierde positie van de eindrangschikking in.

Belgisch Anderlecht op vijfde positie
Het Belgische Anderlecht en FC Twente streden om de vijfde en zesde plaats. Zij waren elkaar dit toernooi nog niet eerder tegengekomen. Met een ruime 2-0 overwinning wist Anderlecht de vijfde plaats te pakken en bezette FC Twente de zesde positie. De Nederlandse ploegen Feyenoord en PSV troffen elkaar tijdens de wedstrijd om de zevende en achtste plek. De Eindhovenaren wisten deze match te winnen met 2-0 en pakten de zevende positie, voor de Rotterdammers.

Grol trots op 10e positie
Dit jaar kwam Grol met 3 punten uit de poulefase. In een superspannende wedstrijd tegen Galatasary, waar scheidsrechter Johnson maar geen einde aan wilde fluiten schoten zowel Mathijs Warnar als Mark Peters in het doel. Hierdoor mocht Grol voor de negende plaats strijden met het Spaanse Real Madrid, de verliezende finalist van vorig jaar. Real won deze pot met 2-0 en bezet hiermee de negende stek terwijl Grol heel trots maar zijn op het behalen van de tiende positie,

Buitenlandse debutanten sluiten de rij
Twee buitenlandse debutanten sloten dit jaar het klassement af. Het Turkse Galatasaray wist geen wedstrijd in de poule te winnen. De voetbalschool Konoplev uit Rusland begon het toernooi goed met winst op Twente. Helaas wisten ze dit niet door te trekken en uiteindelijk wonnen ze de wedstrijd om de 11e plaats van Galatasaray.
 
Het bestuur van het Marveltoernooi kan wederom terugkijken op een geslaagd toernooi. Ondanks de regen op zondag waren er ook bij deze 21e versie veel bezoekersaantallen, geen ernstige blessures, was de sfeer formidabel en het allerbelangrijkst: was er drie dagen lang fantastisch voetbal te aanschouwen op de diverse velden. 

Uitslag Marveld C Toernooi 2010:
1: Auxerre
2: Bröndby
3: Manchester United
4: Ajax
5: Anderlecht
6: FC Twente
7: PSV
8: Feyenoord
9: Real Madrid
10: SV Grol
11: Konoplev FA
12: Galatasaray

Beste speler: Tobias Christensen van Ajax
Beste keeper: Zeus de la Paz van PSV
Meest Waardevolle speler sv Grol: Jorn Reijrink
Aanmoedigingsprijs sv Grol: Stan van Lent
Fair Play cup: Auxerre
Topscorer: Pordur Jon Johannesson van Anderlecht