Actueel Archief

8 Nationaliteiten op Marveldtoernooi 2009

01-04-2009

AUXERRE, VALENCIA, RODE STER BELGRADO en LOKOMOTIV MOSKOU NIEUWKOMERS Maar liefst 8 nationaliteiten zullen acte de presence geven op de komende editie van het internationale Marveldtoernooi. In een bomvol sportcaf is tijdens de Fancy Fair van de VSVG (vrienden van de SV Grol) op zaterdag 28 maart 2009 door het bestuur van Stichting Internationaal Marveldtoernooi het volledige deelnemersveld voor de 20e editie, een jubileum editie, bekend gemaakt.
Het Marveldtoernooi, dat dit jaar plaats zal vinden in het weekend van 5, 6 en 7 juni a.s., kent in het totaal vier nieuwe deelnemers!! Door de komst van een vierde nieuwe deelnemer is de opzet dit jaar ietwat gewijzigd en bestaat het deelnemersveld uit 4 Nederlandse en acht! Buitenlandse teams. Dit alles heeft te maken met het feit dat het team van Ajax helaas heeft moeten afzeggen voor het toernooi. Dit i.v.m. de Nationale voetbaldag op 6 juni a.s. Ajax heeft zich geplaatst voor de finale hiervan en zal derhalve niet kunnen komen op het Internationale Marveldtoernooi. Maar….met de vierde nieuwe deelnemer heeft het bestuur een waardige vervanger naar Groenlo weten te halen. Het deelnemersveld kent dit jaar dus maar liefst clubs uit acht verschillende landen en tien clubs waren of zijn dit seizoen actief in de Champions Leaque of Uefa-Cup.

De nieuwkomers op het 20e Internationale Marveldtoernooi zijn: Auxerre uit Frankrijk, Lokomotiv Moskou uit Rusland, Valencia uit Spanje en de vervanger voor Ajax, Rode Ster Belgrado uit Servië.

De Nederlandse deelname bestaat uit: Feyenoord uit Rotterdam, PSV uit Eindhoven, FC Twente / Heracles uit Enschede en SV Grol uit Groenlo. De overige buitenlandse deelname bestaat uit nog 4 topploegen die ook in 2008 aanwezig waren op ons toernooi, te weten Manchester United uit Engeland, RSC Anderlecht uit België, Real Madrid uit Spanje en Hertha BSC (winnaar toernooi 2008) uit Duitsland. Kortom een deelnemersveld van topniveau!


Serdar Gozubuyuk, de jongste scheidsrechter in de eredivisie, verrichtte de loting.

De loting van het 20e Internationale Marveldtoernooi werd verricht door Serdar Gozubuyuk, aanstormend scheidsrechterstalent. Serdar fluit al vele jaren op het Marveldtoernooi. Als 17 jarige jongen kwam hij vijf jaar geleden voor het eerst naar Groenlo. Inmiddels is hij een groot en erg jong talent en maakt hij dit seizoen mogelijk opnieuw promotie. In de weekenden is hij vaak te zien als scheidsrechter bij wedstrijden in de Jupiler Leaque en als vierde official bij de KPN Eredivisie wedstrijden. Daar waar hij kan maakt hij reclame voor het Marveldtoernooi en is hij een ware ambassadeur voor het toernooi. Het bestuur was dan ook zeer verheugd met het feit dat Serdar speciaal voor de loting naar Groenlo wilde komen.

De poule-indeling voor het Marveldtoernooi ziet er als volgt uit:

PEPSI Poule: 
SV Grol
Feyenoord Rotterdam
RSC Anderlecht
Manchester United
Valencia
Lokomotiv Moskou

QWINT poule:
FC Twente/Heracles
PSV Eindhoven
Real Madrid
Hertha BSC
Auxerre
Rode Ster Belgrado

Tevens werd tijdens de presentatie van het deelnemersveld de nieuwe wisselbokaal gepresenteerd. Een pracht exemplaar waar menig profvoetballer jaloers op zou zijn. Laat staan de winnaar van het 20e Internationale Marveldtoernooi. Met een dergelijke bokaal kan de het winnende team thuis komen!


De nieuwe Marveldbokaal, gepresenteerd door vier jonge clubleden.

Het Marveldtoernooi zal beginnen met een sponsoravond op donderdagavond 4 juni. Deze avond zal in samenwerking met de sv Grol georganiseerd worden. Naast de presentatie en de loting werden afgelopen zaterdag tevens de gastsprekers van de sponsoravond bekend gemaakt. Na Johan Derksen is het nu de beurt aan het koppel Joop Munsterman en Jan van Halst.

Hieronder een korte toelichting van de deelnemende teams:

S.V. GROL
Vanzelfsprekend is ons eigen team weer van de partij. T.b.v. de weerstand bestaat onze selectie uit 2e jaars C en 1e jaars B-spelers. Het is telkens weer een fantastische ervaring voor onze spelers, daar ben ik van overtuigd. Ik wens onze spelers voor het komende toernooi nu al heel veel succes. Jongens geniet er van.

FC TWENTE / HERACLES
Dit jaar zorgt FC Twente / Heracles wederom voor de regionale inbreng. Net als met hun hoofdmacht timmeren zij met hun jeugdopleiding al jaren flink aan de weg. De laatste jaren presteren zij ook prima op het Marveldtoernooi en hopelijk kunnen zij daar dit jaar weer een vervolg aan geven. Met de komst van FC Twente hopen wij op veel publiek uit de regio.
P.S.V.
Doet in 2009 al weer voor de 12e keer mee aan ons toernooi. Zij doen het op dit moment goed in de competitie, staan 2e achter Sparta, en zullen er vol voor gaan om ook in de 20e editie van het Marveldtoernooi weer de finale te bereiken. In 2007 wonnen zij ons toernooi met uitblinker Dario Do Rosario en vorig jaar verloren zij in de finale van Hertha BSC. Een ploeg om altijd rekening mee te houden.

FEYENOORD
Doet komend jaar al voor de 17e achtereenvolgende keer mee aan ons toernooi. Jullie horen het goed. Alleen de eerste drie toernooien waren zij dus niet van de partij. Dit geeft ook maar weer eens aan hoe graag zij naar het Marveldtoernooi komen. Zij hebben het toernooi tot op heden 3 x gewonnen, maar de laatste keer was in 1997, alweer 12 jaar geleden dus. Zij zullen er alles aan doen om hier een goede uitslag neer te zetten.

RSC ANDERLECHT
Net als vorig jaar is RSC Anderlecht dus weer van de partij. Wederom hebben wij dus de absolute topclub uit België kunnen vastleggen. Vorig jaar hadden zij een goed team en speelden zij prima verzorgd voetbal. Dit jaar hebben zij een nog sterkere lichting. Zij worden met vlag en wimpel kampioen van België. De jeugdopleiding van deze club staat ontzettend hoog aangeschreven. Ook op ons toernooi zouden zij dit jaar wel eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen.

HERTHA BSC
Vanzelfsprekend is de winnaar van het Marveldtoernooi 2008 Hertha BSC uit Berlijn weer van de partij. De huidige trotse koploper in de Bundesliga. Hertha’s jeugdopleiding behoort tot de beste van Europa. Ook dit jaar schijnen zij weer een erg goede lichting te hebben. Zij spelen goed verzorgd voetbal en zijn vooral vaak fysiek sterk. Een erg lastige ploeg om te verslaan. Zij zouden ook dit jaar wel eens om de bovenste plaatsen kunnen gaan meedoen

MANCHESTER UNITED
Deze topclub uit Engeland, koploper in de Premier League, en één van de rijkste clubs ter wereld komt al weer voor de 7e keer naar Groenlo. Het Marveldtoernooi is al jaren achtereen een vast onderdeel geworden van hun wereldberoemde jeugdopleiding. In het drukbezochte museum op Old Trafford is zelfs een plaatsje ingeruimd voor het Internationale Marveldtoernooi. In het team dat naar Groenlo komt speelt o.a. de zoon van Dean Gorré, Kenji Gorré (??)

AUXERRE
De eerste van vier nieuwkomers op het 20e Marveldtoernooi. Na 6 jaar eindelijk weer een Franse ploeg die naar Groenlo komt. De club wordt geroemd om zijn jeugdopleiding. Het Franse jeugdvoetbal staat bekend om zijn techniek en combinatie spel. Een waardevolle aanvulling op de diversiteit van voetbalstijlen op het komende Marveldtoernooi

LOKOMOTIV MOSKOU
De tweede nieuwkomer op het 20e Internationale Marveldtoernooi. Ze zijn 1 van de vier sterke ploegen uit Moskou in Rusland. Beschikken over een sterke jeugdopleiding getuige het feit dat het B1-team vorig jaar winnaar was op het internationale toernooi in Varsseveld.

RODE STER BELGRADO
De derde nieuwkomer op het 20e Internationale Marveldtoernooi. Naast Partizan de meest populaire club in Servie. In 1991 winnaar van de Europacup 1 en de wereldbeker. Zij zijn afgelopen week toegevoegd aan het deelnemersveld als vervanger van Ajax. Net als Partizan beschikken ook zij over een zeer sterke jeugdopleiding en zijn ze zeer zeker een kanshebber voor de eindoverwinning.

REAL MADRID
De Koninklijke uit Madrid: uitgeroepen tot de beste ploeg van de 20e eeuw. Real Madrid heeft 9 keer de Europacup gewonnen en was 1 x winnaar van de Champions League en daarmee recordhouder. Real Madrid is het blijkbaar de afgelopen 3 jaar zeer goed bevallen, want voor het komende toernooi hebben zij deelname reeds in november 2008 bevestigd. De Spaanse topclub met maar liefst 5 Nederlanders in de selectie: Ruud van Nistelrooy, Arjan Robben, Wesley Sneyder, Royston Drente en Klaas Jan Huntelaar, waarvan de laatste vier ooit op het Marveldtoernooi gespeeld hebben !

VALENCIA
De vierde nieuwkomer op het 20e Internationale Marveldtoernooi. De club waar Guus Hiddink trainer is geweest. Waar o.a. Patrick Kluivert en Ronald Koeman hebben gespeeld. En waar Hedwiges Maduro momenteel in het eerste team speelt. In 2004 winnaar van de UEFA cup. Beschikt over een zeer sterke jeugdopleiding.