Actueel Archief

Grol boekt historische overwinning tegen Galatasaray

30-05-2010

Turks team verslagen met 2-1.

Nog nooit werd er een overwinning geboekt op het eigen Marveldtoernooi, maar op de afsluitende dag van het 21e Internationale Marveldtoernooi was het dan eindelijk een keer zover. Grol boekte een zwaar bevochten maar zeer verdiende 2-1 overwinning op het Turkse Galatasaray. De beste prestaties van Grol waren to aan deze overwinning een 8e plaats in 1992, waarbij wel als aantekening gemaakt dient te worden dat het toernooi toen nog niet zo’n sterke bezetting kende als de laatste jaren het geval is. Het laatste succesje werd geboekt in 2007 toen Grol 11e werd nadat na een 0-0 tegen Shaktar Donetsk de strafschoppen beter genomen werden.

Als er voor één ploeg op een toernooi de Olympische gedachte ’meedoen is belangrijker dan winnen’ geldt, dan is dit wel voor Grol op het eigen maar zeer sterke Marveldtoernooi. Veel teams van Grol die ooit uitkwamen op het toernooi droomden vooraf altijd stiekem van een historische overwinning, maar moesten meestal genoegen nemen met de laatste plek in de eindrangschikking.
Kondigde trainer-coach Rob Wildenborg voorafgaande aan het toernooi al aan te hopen op een stuntje, maar dat het ook daadwerkelijk uitkwam was natuurlijk fantastisch. Het leverde na afloop grote vreugdetaferelen op en op een volle tribune vele Grol-moeders met betraande ogen.
Grol speeldee een sterke wedstrijd en kwam door een prachtig doelpunt van Grol-spits Matthijs Warnar op voorsprong. In plaats van dat de Turkse ploeg aanzette bleef Grol kansen krijgen om het scorebord een nog mooier aanblik te geven. Vlak voor rust gebeurde het toch en ging alles wat de underdog een warm hart toedroeg volledig uit zijn dak toen Mark Peters Grol op 2-0 zette.

De tweede helft was het vooral billenknijpen geblazen voor Grol, zeker toen Galatasaray het doel trof van de sterk keepende Bob Meuleman en zo terugkwam tot 2-1. Met alle macht werd er verdedigd en kwam Grol nog sporadisch dicht bij het vijandelijke doel. Eén keer werd Grol nog gevaarlijk en werd Grol in de enige tegenaanval in de tweede helft een glaszuivere strafschop onthouden.

strafschop?

Mr Johnson wuifde de overtreding echter weg als een Schwalbe,maar niemand die er na afloop om treurde. Tot de allerlaatste seconde bleef het spannend en was de ontlading groot toen het eindsignaal klonk. Doelpuntenmaker Mark Peters kon zijn lol niet op na afloop; ’Dit is fantastisch. Wat voelt dit goed.’ In de wedstrijd om de 9e en 10e plek moest Grol echter haar meerdere erkennen in Real Madrid;0-2.