Actueel Archief

Raymond van Meenen blijft Marveldtoernooi trouw

30-05-2010

Was Raymond van Meenen de eerste 8 jaren nog actief als leider van Feyenoord, de laatste 10 edities maakt hij deel uit van het scheidsrechterskorps dat actief is op het Marveldtoernooi. In die hoedanigheid was hij ook de allereerste scheidsrechter uit het betaalde voetbal die op het Marveldtoernooi actief was. "Toen ze van de organisatie hoorden dat ik stopte als leider bij Feyenoord en als scheidsrechter aan de slag ging werd ik direct gevraagd of ik als scheidsrechter terug wilde komen. Dat deed ik graag en zodoende ben ik al een jaar of 10 actief als scheidsrechter. En met heel veel plezier. Ik hoor bijna bij het interieur van het toernooi," lacht hij.

Opleiden
Ondanks dat hij nog maar 35 jaar is besloot hij zijn scheidsrechtersfluit aan de wilgen te hangen, dit op verzoek van de KNVB. Zij zien in hem namelijk de ideale man om jonge scheidsrechters op te gaan leiden en te begeleiden. "Dat vind ik een enorm leuke uitdaging. Ik deed dat al wel voor een deel, maar de KNVB vroeg of ik dit in volledig dienstverband wilde gaan doen. Zij gaven echter wel aan dat dit niet in combinatie mogelijk was met het zelf actief zijn als scheidsrechter. Ik ga me bezig houden met de Masterclass, dat zijn de scheidsrechters die actief zijn in de Jupiler League, en met de talenten die uitkomen in de Topklasse. Verder ga ik me bezig houden met het scouten van scheidsrechters." Hij geeft aan dat deze functie precies aansluit bij zijn ambities en hij er daarom niet zo lang over na hoefde te denken. Hij zal een verlies zijn op de velden, maar een grote aanwinst voor het opleiden van jonge scheidsrechters. Zo vindt ook collega Kevin Blom; "Hij is precies de juiste man op de juiste plek. Hij is hier geknipt voor. Ik zeg wel eens hij is ’kleine Roelof’. Hij is daar echt een supergozer voor."

"Ik blijf zeker hier"
Op de vraag of de organisatie van het Marveldtoernooi dan moet vrezen dat deze sympathieke persoonlijkheid dit jaar voor het laatst actief is in Groenlo schudt hij direct zijn hoofd. "Ik blijf zeker hier. Ik heb 2 jaar geleden mijn contract op een bierviltje nog met 5 jaar verlengd, dus de komende 3 jaar ben ik zeker nog actief op het Marveldtoernooi. De edities tot en met 2014 staan al in mijn agenda." Als het aan hem ligt wordt het contract zelfs tussentijds opengebroken en blijft hij nog tot in lengte van jaren als scheidsrechter actief op het toernooi. "Ik kom hier nu al zo lang, ken zoveel mensen hier, van zowel de organisatie als vrijwilligers. Ik vind het elk jaar weer leuk ze weer terug te zien. Het is bovendien een prachtig toernooi. Het enige toernooi waar ik actief ben en dat blijft zo. Elk jaar weer kijk ik er naar uit. Het is tevens mijn seizoensafsluiting." Daarnaast roemt van Meenen de sfeer van het toernooi, de gemoedelijkheid en alles er omheen. "Het is een lekker weekendje uit. Ook mijn vriendin heeft het hier ontzettend naar haar zin."

Collega’s
In gesprekken met collega’s sprak van Meenen regelmatig over het Marveldtoernooi, en maakte zo ook Roelof Luinge warm voor Groenlo. Luinge kwam, zag en overwon en heeft ook al te kennen gegeven het toernooi tot in lengte van jaren te blijven dienen. "Het is leuk om met collega’s hier te zijn. Ook Kevin Blom heeft het enorm naar zijn zin. Tijdens de wedstrijden zijn we serieus maar we vinden het ook leuk en gezellig in het gebeuren op te gaan en na afloop in het sportcafé door te brengen."