Actueel Archief

Marveldtoernooi gaat bij Brondby voor bekerfinale

29-05-2010

Denen op dreef in Groenlo

In het dagelijks leven heeft hij zijn eigen fysiopraktijk in Bröndby. Daarnaast is Frederik Blöndal verzorger/ fysiotherapeut van het team van Bröndby dat dit jaar debuteert op het Marveldtoernooi en van het Deense nationale team onder 15 jaar. De Denen hebben al de nodige ervaringen opgedaan op toernooien ’all over Europe’, maar Groenlo is weer een heel nieuwe ervaring voor het team. En het bevalt uitstekend,zo blijkt. “When they ask us back next year, we sure come back.” Eigenlijk zouden ze dit weekend niet eens naar Groenlo kunnen komen vertelt Blöndal. “We moeten zondag de bekerfinale spelen tegen Greve, maar we hebben gezegd dat we niet kunnen omdat we deelnemen aan dit belangrijke toernooi.”

 

Andere eetgewoonten

“We voelen ons zeer welkom hier. Iedereen is oprecht aardig en hartelijk tegen ons. Dat voel je aan alles. Ik heb Marco Frank bijvoorbeeld maar twee keer ontmoet maar hij neemt alle tijd, is hartelijk, terwijl ie misschien wel met 200 mensen moet praten. In Frankrijk is dat bijvoorbeeld heel anders, zeker als je als buitenlandse club nog wint ook.” Blöndal is meer dan goed te spreken over alles op het Marveldtoernooi. Toch heeft hij een paar opmerkingen, die zeker niet als kritiek gezien moeten worden benadrukt hij. “Er zijn misschien een paar kleine details die wij liever anders zouden zien, maar dat zijn echt hele kleine dingen, maar details geven soms de doorslag. Zo hebben wij bijvoorbeeld iets andere eetgewoonten, maar dat heb je als je uit een iets andere cultuur komt. Maar als we ergens om vragen wordt het direct geregeld. Alleen maar complimenten voor de organisatie. Het is erg goed georganiseerd.” Ook het verblijf op Marveld valt zeer in de smaak. “De bungalows zijn echt super. We zitten vaak in hotels en dan is het vaak ’psssst, stil’. Hier heb je dat niet.”

 

Brondby

Goede resultaten

Wat de resultaten betreft is Blöndal zeer tevreden. “We staan op 9 punten en hebben dus alle kans nog. We willen graag in de halve finale tegen Real Madrid spelen en winnen van hun. Dat willen we erg graag omdat een ander team van Bröndby op dit moment aan een toernooi in Italië deelneemt, en zij hebben gesmst dat ze vanmiddag van Barcelona gewonnen hebben. Dus moeten wij dan maar van Real Madrid winnen,” lacht de Deen.

 

Fair play

De verzorger is erg te spreken over de fair play op het toernooi. “Met name het team van Grol verdient complimenten. Zij hebben erg goed hun best gedaan, hebben alles gegeven tegen ons maar kwamen te kort, maar gingen niet aan het schoppen voor een goed resultaat. Ze bleven altijd voetballen. Ook het Groenlose publiek is fijn. Wij kregen evenveel applaus als Grol. Echt klasse.” De Deen zegt zeer aangenaam verrast te zijn over de arbitrage. “De scheidsrechters zijn erg goed en je bent als buitenlandse club nooit in het nadeel tegen een Nederlandse club. Ze zijn echt neutraal. Het is echt fifty-fifty.”