Actueel Archief

Anderlecht voor tweede maal op bezoek

29-05-2010

"Marveldtoernooi is de Champions League onder de toernooien"

Voor de deelnemende teams aan het prestigieuze Marveldtoernooi is het allang niet alleen maar een leuk uitje of een leuke seizoensafsluiting meer, maar een zeer serieuze aangelegenheid. Zo ook voor RSC Anderlecht, dit jaar voor de 2e achtereenvolgende maal actief in Groenlo. Vorig jaar kwamen ze goed voor de dag in Groenlo en speelden prima verzorgd voetbal. Dit jaar hebben zij echter een nog sterkere lichting en werden zij afgelopen seizoen in België dan ook met vlag en wimpel kampioen. De jeugdopleiding van deze club staat zowel in eigen land als in Europa hoog aangeschreven.

Gyselinckx

De duiveltjes

Technisch coördinator bij RSC Anderlecht van de lichting 11 tot en met 19 jaar is Dirk Gyselinckx. Hij is vandaag op het toernooi aanwezig om aandachtig de verrichtingen van ’zijn’ jongens te volgen. "We nemen dit toernooi zeer serieus. Vandaag ben ik hier en zondag komt Jean Kindermans." Kindermans is jeugdcoördinator van ’de duiveltjes’, zoals de leeftijdscategorie onder 11 jaar genoemd wordt bij onze zuiderburen, afgeleid van ’de Rode Duivels’ zoals het Belgische Nationale elftal vaak genoemd wordt. Hij is met name erg benieuwd hoe zijn jongens het er van af brengen. "Dit toernooi is de Champions League onder de toernooien," steekt Gyselinckx zijn waardering niet onder stoelen of banken. "Niet alleen qua faciliteiten maar vooral ook de goede speelvelden en de bezetting van het toernooi."
"Het hele seizoen werken wij naar dit toernooi toe om ons te kunnen meten met de Europese top. We hebben echt onze allerbeste spelers bij ons. Zo krijgen we een goed beeld van waar we staan ten opzichte van de andere clubs."

Internationals

"We hebben een goed seizoen gehad met de club," vertelt de sympathieke Belg. "In 6 van de 8 leeftijdscategorieën zijn wij kampioen van België geworden."  Het team dat uitkomt op het Marveld-toernooi kent 6 Belgische internationals, maar ook een speler die voor Nederland uitkomt, Sandy Walsh, centrale verdediger, spelend met rugnummer 4. Wordt er ook gescout in Nederland dan?, is dan een logische vraag. "Zijn moeder woont al heel lang in België, daarom speelt hij bij ons."

Vier toernooien gewonnen

De verwachtingen zijn stiekem toch wel een beetje hooggespannen, zo lijkt het, want de Belgische ploeg won alle 4 de toernooien (Oostende, Turnhout, Kasselt en Maarssen (NL))waar onlangs aan deelgenomen werd. In Oostende werd de finale gewonnen van Shaktar Donetsk en namen onder meer de ook in Groenlo uitkomende teams van Ajax en Feyenoord deel. Maarssen kende met Chelsea, Liverpool en PSV zowaar een nog sterkere bezetting.
Op het moment van het gesprek kan Gyselinckx alleen maar tevreden zijn. "We hebben vanmorgen met 3-1 gewonnen van Galatasaray en gisteravond met 2-0 van Grol. De goals vielen laat, maar we zijn slowstarters." Gyselinckx vertelt dat het seizoen er na het Marveldtoernooi op zit, maar geeft hij aan; "Donderdag hebben we al weer de kick-off voor het nieuwe seizoen."


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.