Actueel Archief

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

16-06-2019

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

In de halve finale speelden FC Barcelona tegen Feyenoord en Chivas Guadalajara tegen PSV. De eerste halve finale werd gewonnen met 1-0 door FC Barcelona. PSV won de tweede halve finale. De wedstrijd eindigde in 0-0 en werd gewonnen na het nemen van penalty's.

De finale van het 30e Internationale Marveldtoernooi werd gespeeld onder grote publieke belangstelling door FC Barcelona en PSV. Een fantastische wedstrijd, een echte finale. Uiteindelijk trok FC Barcelona aan het langste eind en won de finale met 2-0.

Benoemenswaardig is het feit dat de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen Feyenoord en Chivas Guadalajare eindigde in een 2-2 stand en beslist moest worden door het nemen van penalty's. Maar liefst 34 penalty's moesten er genomen worden. Feyenoord won deze wedstrijd en behaalde hiermee de derde plaats.

Ook dit jaar werd er gekeken naar de sportiviteit van teams. Het team dat zich het meest sportief gedraagt, zowel op de velden als daarbuiten, tijdens de maaltijden en in de huisjes, krijgt de Fairplay Cup uitgereikt. Dit jaar reikte hoofd arbitragezaken, Eric Braamhaar, hem uit aan het team van Feyenoord.

Evenals voorgaande jaren verbond het Internationaal Marveldtoernooi zich aan KiKa (Kinderen Kankervrij) als landelijk goed doel. Net als vorig jaar werd gekozen voor een doelpuntentelling. Voor elk doelpunt werd € 10 gedoneerd. En voor elk doelpunt van het Grolteam  kwam daar € 30,= bij. In het totaal werd 114 keer gescoord. Pfeifer Rentals mocht dan ook op zondag een cheque van maar liefst € 1180,= uitreiken aan Dirri Bottinga, de vertegenwoordigster van KiKa.

Voordat FC Barcelona de beker in ontvangst mocht nemen, werd eerst een aantal andere prijzen uitgereikt. Elk jaar wordt de prijs voor meest waardevolle speler en de aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een speler van s.v. Grol.

Uiteindelijk werd Berend Lagers uitgeroepen tot meest waardevolle speler. Na lang blessureleed kende hij een moeizaam seizoen. Dit weekend heeft hij laten zien weer helemaal terug te zijn op zijn niveau. Meer dan zelfs. Hij hield zich dit toernooi staande en beloonde zijn goede spel met een weergaloos doelpunt.

Mark Hietland kreeg de aanmoedigingsprijs. In een team zonder uitschieters naar onder of boven, onderscheidde hij zich door zijn balbehandeling. Hij schuwde het vuile werk niet, was één van de motoren op het middenveld en ondanks al zijn verdedigende arbeid wist hij in balbezit ook mensen vrij te spelen tussen de linies. Een onmisbare schakel voor het functioneren van het team.

Beste keeper is geworden Antonio Gomez Del Castillo de nr. 13 van FC Barcelona. Hij was een solide keeper, gaf goede aanwijzingen en is tevens een goede lijn keeper.

Ernest Poku de nummer 11 van AZ is zowel de beste speler als topscoorder geworden. Hij was een teamspeler, tweebenig, behendig en heeft een scorend vermogen, zowel links als rechts.

De prijzen werden overhandigd door Dillon Hoogerwerf speler en topscoorder van het toernooi in 2018 die hiervoor speciaal naar Groenlo was afgereisd met zijn familie.

Het bestuur van Stichting Internationaal Marveldtoernooi kijkt  terug op een fantastische 30e editie van het  Internationaal Marveldtoernooi.

Op naar het toernooi van 2020 dat gehouden zal worden in het weekend van 5, 6 en 7 juni.


Volledige eindstand:
  1. FC Barcelona
  2. PSV
  3. Feyenoord
  4. Chivas Guadalajara
  5. AZ
  6. Puskás Akadémia
  7. Ajax
  8. Atlético Madrid
  9. Paris Saint-Germain
10. Manchester City
11. Altinordu
12. SV Grol

 


Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.