Actueel Archief

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

16-06-2019

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

Van Gaal had net de Champions League gewonnen met Ajax en bood Taument een contract aan voor vijf jaar. Taument voelde zich echter te veel Feyenoorder om te vertrekken en bleef dus bij de Maasclub. Hij is dit jaar voor de tweede keer in Groenlo. In 2004 was hij assistent-trainer bij Feyenoord onder 15. Met spelers als Fer, Clasie en Wijnaldum haalde Feijenoord onder leiding van Michel Valke de finale die uiteindelijk werd verloren van FC Barcelona.

Hij is erg tevreden met de prestaties van zijn selectie dat dit jaar in de halve finale verloor van…..FC Barcelona. “Ik moet mijn spelers echt een compliment geven. Ze hebben het goed gedaan tegen een elftal dat beter was en ons daarom dwong om anders te spelen. Normaal gesproken spelen we meer op de aanval maar tegen Barcelona moet je compacter spelen en meer van achteruit want anders krijg je de een na de andere goal om de oren. Het balbezit tussen Barca en Feyenoord was 70% om 30% maar we kregen met name in de eerste helft de betere kansen. Het is echt fascinerend om te zien hoe Barcelona een bal rond tikt zonder dat de tegenstander eraan te pas komt. Er is geen enkele speler bij die ruzie heeft met de bal en alle posities zijn gelijkwaardig bezet. Dat is volgens mij een combinatie van talent en DNA.”Wat doe je op dit moment bij Feyenoord?

“Ik ben ondertussen al 15 jaar actief als trainer bij Feyenoord en ik heb het nog steeds goed naar mijn zin. Op dit toernooi ben ik niet de echte trainer van dit elftal; de beste man is voor het einde van het seizoen gestopt en ikheb het van hem voor de laatste twee maanden overgenomen. Ik ga me de komende jaren richten op het trainen van
de vleugelspitsen in de leeftijd van 13 tot 19 jaar bij de club. Roy Makaay neemt trouwens de spitsen voor zijn rekening. Dat doen we met groepjes van twee of drie spelers die intensief worden begeleid. Deze trainingen vind ik zelf ook verreweg het leukst. In principe verzorg ik geen trainingen meer van elftallen.”

Hoe gaat het met de jeugdopleiding van Feyenoord?
“Het was een roerig seizoen met veel wisselingen van de wacht en een nieuw trainingscomplex. (5 augustus wordt het nieuwe Varkenoord geopend, red.) Komend seizoen komt er op allerlei fronten meer duidelijkheid. We hebben veel jeugdige talenten in Rotterdam maar we willen ze niet opleiden voor de grote clubs.
Ook al hebben jonge spelers al kleding- en schoenencontracten en spelersmakelaars om zich heen; we proberen ze toch dat typische Feyenoordgevoel mee te geven. Op die manier hopen we ze toch zo lang mogelijk te binden aan onze prachtige club!”


Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.